StoryEditorOCM
SportNEVJEROJATNA BORBA

Sandra Perković europska je prvakinja. Šesti put. Čudesno!

Piše P. Smolčić/SN
16. kolovoza 2022. - 22:32

Sandra Perković europska je prvakinja. Šesti put. Čudesno. U Munchenu je to bila nevjerojatna borba.

Sandra je u prvoj seriji imala neispravan hitac, odnosno prestupila je. Potom je u drugom pokušaju došla do daljine 65,77 čime  je preuzela vodstvo, no odmah ju je Njemica Kristin Pudenz svrgnula s čelne pozicije sjajnim hicem od 66,93 metra.

Njemica je vodila do pete serije. Sandra se tada uozbiljila, ušla u krug, a krcati stadion u njemačkom je gradu prestao disati. Pudenz je nervozna šetela, leđima okrenuta krugu za disk... A Sandra je doradila svoju rutinu, zarotirala se, ispalila disk i to sve do 67,95 metara. Kakav šok za minhenski stadion.

No, Pudenz se nije željela predati bez borbe. Eto i nje daleko, srušila je osobni rekord, ali zaustavila se na osam centimetara od Sandre, na 67,87. Ostala je još jedna serija.

U tom je trenutku i naša mlada uzdanica Marija Tolj iz Orebića bila vrlo dobra šesta sa 63,37 metara. Ostala je i nakon zadnje serije tu, nije loše. Dapače.

I ostale su zadržale pozicije bez napretka. Na kraju je ostala Pudenz, ali bacila mlako, ustrašeno. Disk je lelujao i pao prerano. Sandra je europska prvakinja, Pudenz srebrna, a druga Njemica Claudine Vita brončana (65,20).

Nevjerojatna Sandra prije Munchena ima pet titula prvakinje Europe, slavila je 2010., 2012., 2014., 2016. i 2018. godine. Sada ima šest europskih naslova. Za povijest. Nedodirljiva.

Hrvatska tako na Europskom prvenstvu ima dva zlata, uz Sandrino i ono Filipa Mihaljevića u kugli te srebro u maratonu Matee Parlov Koštro.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
28. travanj 2024 09:04