StoryEditorOCM
SvijetLako ćemo

Vladin dužnosnik išao napraviti ‘selfie‘ na brani, ispao mu mobitel u akumulaciju i - evo rješenja! Suspendiralo ga...

Piše Vijesti SD
27. svibnja 2023. - 08:48

Vladin dužnosnik u Indiji suspendiran je nakon što je naložio isušivanje brane kako bi se vratio njegov telefon.

Bilo je potrebno tri dana kako bi se ispumpali milijuni litara vode iz brane, a sve zato što je Rajesh Vishwas ispustio uređaj dok je pokušavao uslikati selfie.

U trenutku kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen da bi mogao raditi. Vishwas je tvrdio kako sadrži provjerljive vladine podatke i da ga je bilo potrebno pronaći, ali je optužen za zloupotrebu položaja.

Vishwas, koji je inače inspektor za hranu, prošle nedjelje ispustio je svoj Samsung telefon, vrijedan oko 1.200 dolara (100.000 rupija), u branu Kherkatta, u centralnoj indijskoj državi Chhattisgarh.

Nakon što ga lokalni ronioci nisu uspjeli pronaći, platio je dovoz dizel pumpe koja je radila tri dana, ispraznivši otprilike dva milijuna litara vode, što je dovoljno za navodnjavanje 1500 hektara poljoprivrednog zemljišta, a pogotovo sad kad u regiji vladaju dugotrajne suše.

"On je suspendiran do istrage. Voda je osnovni resurs i ne može se ovako trošiti", rekla je Priyanka Shukla, dužnosnica okruga Kanker, za The National, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:00