StoryEditorOCM
Svijetsnimila ga kamera

Uhićen osumnjičeni za brutalno ubojstvo manekenke, tijelo joj je pronađeno u hladnjaku, izjasnio se da nije kriv

Piše vijesti sd
25. veljače 2024. - 07:18

Muškarac iz Minnesote uhićen je i optužen za mučenje i jezivo ubojstvo 31-godišnje manekenke i agentice za nekretnine u Los Angelesu koja je brutalno pretučena, vezana, i sa začepljenim ustima stavljena u vlastiti hladnjak prošlog rujna, rekle su vlasti u četvrtak.

Tijelo Maleese Mooney otkrila je policija 12. rujna 2023. u njezinu stanu u centru grada kada su vršili provjeru socijalne skrbi nakon što je njezina obitelj rekla da se s njom nije čula.

Magnus Humphrey, 41, uhićen je u Minneapolisu na temelju nepovezane savezne tjeralice 3. studenoga, rekli su LAPD i okružni tužitelj. Izručen je u LA i trenutno je u pritvoru bez jamčevine. Humphrey se u četvrtak izjasnio da nije kriv, piše Huff Post.

"Gđa. Mooney je otvorila svoj dom toj osobi s povjerenjem, ali joj je uzvraćeno mučenjem i ubojstvom", rekao je okružni tužitelj Los Angelesa George Gascón u četvrtak u priopćenju za javnost najavljujući optužbe. "Gnusno zanemarivanje života gospođe Mooney neće proći nekažnjeno, odgovarat će."

Tijelo pronađeno zavezano u hladnjaku

Kad su u rujnu prošle godine ušli u stan Mooney, detektivi iz policijske uprave Los Angelesa pronašli su hranu na njezinom kuhinjskom pultu i vidjeli skupljanje krvi ispod hladnjaka. Tijelo Mooney bilo je u hladnjaku, sa zapešćima i gležnjevima zavezanim iza leđa električnim kabelima i odjećom, prema medicinskom istražitelju. U usta joj je bila stavljena krpa, a oko lica i vrata pronađena je druga odjeća.

Prema izvješću obdukcije, smatra se da je uzrok smrti "ubojstveno nasilje". Patolog je rekao da je Mooney pretrpjela ozljedu tupim predmetom i razderotine na leđima, lijevoj ruci, licu i glavi. Toksikološki testovi otkrili su kokain i alkohol u njezinu tijelu, ali s obzirom na njezine teške ozljede i dokaze o nasilnoj borbi, uloga koju su oni "možda imali u njezinoj smrti, ako ju je uopće bilo, nije sigurna", rekao je medicinski istražitelj.

image

Losangeleska policija pronašla je ženino tijelo u stanu, u koji je ušla po zahtjevu socijalne službe i obitelji (ilustracija)

Afp

Vlasti nisu rekle koji bi mogao biti motiv napada niti jesu li se Mooney i Humphrey poznavali.

Mooney je posljednji put viđena 6. rujna na nadzornoj snimci u svom stambenom kompleksu. Istražitelji su rekli da je 7. rujna nepoznati muškarac viđen na kameri kako koristi njen privjesak za ključeve za korištenje dizala i nosi plastične vrećice u manekenkin stan.

Trudnoća pod upitnikom

Sestra Maleese Mooney, Jourdin Pauline, rekla je za People da su iz stana nestali sestrin laptop i druge osobne stvari te da im je nepoznata osoba pokušala prodati njen mobitel. Vlasti nisu otkrile jesu li pronašli dokaze o krađi. Pauline je također rekla da je njezina sestra bila dva mjeseca trudna, što nije spomenuto u izvješću obdukcije niti su potvrdile vlasti.

Pauline, pop pjevačica i tekstopisac, rekla je na Instagramu da joj je "srce slomljeno" smrću jedine sestre.

"Ne mogu vjerovati da više nećeš biti ovdje s nama, bila si tako puna ljubavi i tako ljubazna prema svima ... Ti si najbolje što se dogodilo životima gotovo svih koje si dotaknula!!!", napisala je Pauline.

"Ljudi koje si dotaknula i koje si volljela nastavit će za tebe i održati tvoje ime živim u najljepšem svjetlu punom ljubavi", dodala je.

"Iako je oteta na zao, besmislen i gnusan način, željeli bismo se sjećati Maleese na sve veličanstvene načine na koje ju je Bog božanski stvorio", rekla je Angela Washington, prijateljica Mooneyjine majke, koja je na GoFundMeu organizirala pomoć obitelji za pravne troškove i osnivanje zaklade u spomen na nju.

"Maleesa je bila iznimno draga i velikodušna duša. Vidjela je dobro u svima i osvijetlila svaku sobu u koju je ušla. Maleesa je bila jednako pametna koliko i lijepa i imala je jedno od najsuosjećajnijih i najdarovitijih srca koje ste ikada sreli", napisala je Washington.

Humphrey se treba naći pred sudom 7. ožujka radi preliminarnog saslušanja. Ako bude osuđen, suočit će se s maksimalnom doživotnom kaznom bez pomilovanja, piše Huff Post.

Zaista, tako okrutan zločin treba biti rasvijetljen, a ubojica adekvatno kažnjen.

image

Sud u LA-u je osumnjičenome Magnusu Humphreyju odbio jamčevinu, a prijeti mu doživotni zatvor bez prava na pomilovanje (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:53