StoryEditorOCM
Svijetteško pijanstvo

U jednom trenutku samo se srušio, maloljetniku na Oktoberfestu spašavali život. Njemački mediji se pitaju...

Piše Vijesti SD
7. listopada 2024. - 14:41

Niz žedna grla 6,7 milijuna posjetitelja ovogodišnjeg Oktoberfesta prošlo je oko sedam milijuna krigli piva, što je oko 0,2 milijuna manje krigli (svaka 1 litar) u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok  gostioničari bilježe povećanje hrane od oko devet posto, javlja Njemačka novinska agencija (dpa).

Iako je zbog poduzeti mjera sigurnosti Oktoberfest mirniji i sa manje intervencija medicinskih službi, ipak se ne može reći kako medicinari miruju.

U nedjelju je tako hitna medicinska služba morala intervenirati jer se jedan 16-godišnjak srušio nakon što je popio šest krigli piva, piše Fenix-magazin.

image
Kirill Kudryavtsev/Afp

Tinejdžer se srušio u festivalskom prostoru i kratko vrijeme je ostao bez svijesti. Hitnu pomoć nazvao je njegov prijatelj. Prije nego je hitna služba stigla, do 16-godišnjaka je došao jedan od šefova Oktoberfesta koji mu je na licu mjesta pružio prvu pomoć.

Onesviještenog mladića je stavio u bočni položaj te tako omogućio da mladić diše kako ne bi došlo do gušenja. Dolaskom hitne pomoći mladić je odvezen u Dom zdravlja na otriježnjenje.

Njemački mediji postavili su pitanje kako je 16-godišnjak uopće uspio popiti šest litara piva. Na to pitanje je za BILD odgovorio bivši viši liječnik hitne pomoći u ambulanti Oktoberfesta dr. Ulrich Hölzenbein koji je kazao kako je za ispijanje tolike količine piva potrebna praksa.

- Neiskusna osoba je već nakon jedne litre potpuno pijana. Alkohol u početku dovodi do lagane euforije, a zatim do sedacije, pa čak i duboke nesvijesti, kaže liječnik koji dodaje kako „velike količine alkohola mogu oštetiti naše srce“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 14:42