StoryEditor
SvijetSUSJEDSTVO

U BiH zabilježen četvrti smrtni slučaj, zaraženo i jednogodišnje dijete iz Širokog Brijega 

Piše Hina
27. ožujka 2020. - 19:25
Franck Fife/AFP

Broj osoba u Bosni i Hercegovini koje su zaražene koronavirusom do petka navečer porastao je na 232 a zabilježen je i novi, četvrti redu smrtni slučaj.

Iz bolnice u Bihaću priopćeno je da je tamo tijekom dana preminuo 67-godišnji muškarac koji je primljen kao kronični bolesnik, a testiranjem je potvrđeno kako je bio zaražen virusom SARS-CoV-2.

Među osobama kod kojih je u petak potvrđena zaraza je i malo dijete rođeno 2019. godine čija obitelj živi u Širokom Brijegu.

Zaraza je potvrđena i kod glavnog tajnika Predsjedništva BiH Zorana Đerića pa su iz sjedišta državnog vrha u Sarajevu najavili kako će sukladno preporukama epidemiološke službe poduzeti dodatne mjere na zaštiti zdravlja ljudi kao i mjere za funkcioniranje u uvjetima proglašenog stanja prirodne i druge nesreće.

U večernjim satima u Sarajevo je posebnim letom iz Rima evakuirana veća skupina bosanskohercegovačkih državljana koji su u Italiji ostali blokirani nakon proglašenja izvanrednih mjera nužnih za borbu protiv epidemije.

Istim zrakoplovom u Rim je otputovala skupina od stotinjak državljana zemalja-članica Europske unije koji su ostali blokirani u BiH u proteklim danima.

Svi državljani BiH koji su stigli iz Italije odmah su prepraćeni u karantenu u kojoj će ostati sve dok se ne provjeri njihovo zdravstveno stanje.

#KORONAVIRUS#BOSNA I HERCEGOVINA

Izdvojeno

28. svibanj 2020 18:47