StoryEditorOCM
Svijetopasni ekstremisti

Putinov jastreb zamjerio Fincima što nisu zahvalni Rusima: Ako udarimo ‘Sotonom‘, od Finske će ostati nuklearni pepeo, a možemo i do Britanije!

Piše PSD
14. svibnja 2022. - 14:39
Ne trebamo prebaciti nuklearno oružje na granicu s Finskom, možemo gađati Sotonom-2 iz Sibira, pa čak i dosegnuti do Velike Britanije, rekao je Aleksej ŽuravljovAFP

Poslije najave pristupanju Švedske i Finske NATO-u ruski političari krenuli su s valom prijetnji, posebno prema Finskoj, a i Velikoj Britaniji koja se snažno angažirala na širokoj fronti borbe protiv režima Vladimira Putina.

Prijetnje s ruske strane su vrlo izravne, za Fince nipodaštavajuće i po tonu snažno podsjećaju na ton ruskih govora o Ukrajini uoči napada na nju, kada se negirala ukrajinska državnost i povijest.

 

"Finci bi općenito trebali biti zahvalni Rusiji na svojoj državnosti, na činjenici da Finska postoji kao država. Od nas dobivaju više od 90 posto plina, drva i još mnogo toga. Finci se ne boje da će ih Rusija napasti. Naravno, prije ili kasnije će ih Amerikanci na to natjerati. Kao što su na to natjerali Ukrajinu,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 20:34