StoryEditor
Svijethoror u njemačkoj

Presuda za stravičan zločin: jurećim automobilom namjerno se zaletio se u pješačku zonu i ubio pet osoba, među njima i novorođenče. Evo koliku je kaznu dobio

Piše Hina
16. kolovoza 2022. - 19:31

Njemački sud u utorak je osudio 52-godišnjeg muškarca na kaznu doživotnog zatvora zbog ubojstva pet osoba, uključujući i novorođenče, tako što je jurećim automobilom uletio u pješačku zonu u gradu Trieru na zapadu zemlje.

Sud u Trieru također je naredio da muškarac, koji je prije kobne vožnje 2020. popio veću količinu alkohola, prođe kroz psihijatrijsko liječenje.

On je optužen da je namjerno uletio među pješake. Bernd W. proveo je nekoliko noći u vozilu prije vožnje za koju je osuđen te nije imao stalnu adresu.

Odvjetnik muškarca, čije se prezime ne smije otkriti prema njemačkim zakonima o privatnosti, rekao je da razmatra hoće li se žaliti na odluku o kazni.

Pet osoba, uključujući i petotjedno dijete ubijeni su, dok je do 15 osoba ranjeno u napadu 1. prosinca 2020. godine.

"Laknulo mi je što je gotovo", rekao je Wolfgang Hilsemer, čija je sestra bila jedna od žrtava. "Spavat će ili u zatvoru ili na psihijatrijskom odjelu. Laknulo mi je što je to ishod."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 01:40