StoryEditorOCM
Svijetprošlo je 16 godina

Pojavio se novi trag: U tijeku je potraga za Madeleine McCann, pretražuju se brana i jezero

Piše VIJESTI SD
22. svibnja 2023. - 19:40

Madeleine McCann nestala je 2007. godine, a BBC javlja kako se pojavio novi trag u slučaju nestale djevojčice. Policija će pretražiti branu Arade i obližnje akumulacijsko jezero. Radi se o mjestu udaljenom 50 kilometara od mjesta gdje je djevojčica nestala. Pretraživanje će početi u utorak. 

Pretragu brane je zatražila njemačka policija koja je otkrila da je ovo područje u trenutku nestanka djevojčice posjetio Christian Brueckner, službeni osumnjičenik u ovom slučaju, prenosi Dnevnik.hr.

Vijest o potrazi na ovom području prvi su objavili portugalski mediji, a njemačke vlasti nisu ništa službeno potvrdile, ali su dale do znanja da su medijske objave točne, javlja BBC.

Za utorak je najavljeno obraćanje medijima policije. 

Podignuti plavi šatori

Brueckner, koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i zanijekao je bilo kakvu umiješanost. On je u vrijeme nestanka djevojčice živio u blizini odmarališta. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Portugalska je policija u ponedjeljak poslijepodne zatvorila područje rezervoara gdje se nalazi brana koju treba pretražiti. Plavi šatori podignuti su pokraj mjesta gdje će se idućih dana provesti istraga.

Ovaj rezervoar u slučaju nestanka McCann već je pretražen djelomično 2008. godine. Posljednja potraga u Portugalu u vezi s Madeleineinim nestankom bila je 2014., kada je britanska policija dobila dopuštenje da pretraži šipražje u blizini mjesta gdje je nestala.

Od nestanka djevojčice prošlo je 16 godina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:02