StoryEditorOCM
Svijetborbeni moral

Pogledajte video glavnog zapovjednika ukrajinske vojske kojeg mnogi dijele. Objavio ga je jutros, uz znakovitu poruku

Piše A.B.K.
27. svibnja 2023. - 12:27

Čini se da je doista pitanje dana kad će započeti toliko očekivana ofenziva kojom Ukrajinci žele vratiti okupirane dijelove svoje zemlje. Dva visoka dužnosnika, naime, danas šalju poruku kako su ukrajinske snage spreme za akciju.

"Došlo je vrijeme da vratimo ono što je naše", napisao je jutros na Telegramu glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga general Valerij Zalužni. Njegovu poruku prati video koji prikazuje ukrajinske trupe kako se pripremaju za bitku kao i poruke za dizanje borbenog morala.

 "Vrijeme je da vratite svoje. Ovo je molitva za oslobođenje Ukrajine. S ovim riječima i mislima naši herojski ratnici kreću u napad kako bi oslobodili Ukrajinu od ruskih okupatora i podigli zastavu pobjede", poručio je ukrajinski general. 

Danas je pak u razgovoru za BBC i Oleksij Danilov, jedan od najviših ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika koji je tajnik  Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine i bliski suradnik predsjednika Volodimira Zelenskog potvrdio kako je ukrajinska vojska spremna. Kazao je da bi ofenziva mogla započeti "sutra, prekosutra ili za tjedan dana" te da ukrajinska vlada nema pravo na pogrešku u vezi s tom odlukom jer je ovo "povijesna prilika" koju ne smiju izgubiti.

Rekao da će oružane snage započeti napad kada zapovjednici izračunaju da ukrajinske snage mogu postići najbolji mogući rezultat.

image

Valerij Zalužni

Sergei Supinsky/Afp
image
screenshot Twitter
image

Oleksij Danilov 

Ruslan Kaniuka/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:43