StoryEditorOCM
Svijetstrah od najgoreg

Očajnička potraga za majkom troje djece, ranije je otišla s posla: ‘Vidjela sam je u parku, izvadila je prostirku...‘

Piše Laura Vidović/ JL
15. prosinca 2023. - 09:14

Počeo je šesti dan potrage za Gaynor Lord, 55-godišnjakinjom koja je u petak nestala u Wensum Parku u Engleskoj. Zadnji put je viđena na snimci kako hoda ulicom iza 16 sati, nakon što je ranije otišla s posla gdje je radila kao pomoćnica u prodaji.

Policija je došla do novog otkrića, objašnjavajući da imaju "neke naznake" zašto je Lord otišla s posla ranije i ponašala se neobično, ali još uvijek nije u potpunosti jasno što joj se dogodilo.

- Samo smo oprezni sa svime što znamo u ovom trenutku jer je očito da smo završili u situaciji koja nije uobičajena - ukratko je objasnio David Buckley, glavni detektiv u slučaju njenog nestanka.

Njene kolege iz trgovine inzistiraju da je njeno ponašanje bilo u potpunosti normalno prije nestanka, opisujući ju kao "normalnu i sretnu".

- Ništa nije upućivalo na to da će se ovako nešto dogoditi. Nije pokazivala nikakve znakove uznemirenosti ili zabrinutosti - rekla je voditeljica trgovine u kojoj je Lord radila.

Prodavač obližnje trgovine rekao je da je na dan njenog nestanka kratko razgovarao s Lord, koja mu je navodno rekla da se osjeća čudno.

- Imali smo kratak razgovor o tjeskobi, ali nije rekla da ju to muči. Koliko znam, nije imala problema s mentalnim zdravljem - nadodao je.

Njena prijateljica Julie Butcher rekla je da je zaprimila dva telefonska poziva od Lord u petak. Otprilike pola sata prije nego što je otišla s posla, Lord ju je nazvala i pitala gdje je. Butcher je morala prekinuti razgovor jer ju je u isto vrijeme zvao klijent, ali joj je obećala da će ju povratno nazvati.

Kad ju je za par minuta nazvala, Lord se nije javila. Drugi poziv od nestale 55-godišnjakinje zaprimila je u 16.15 sati, ali je rekla da je zvučao kao "slučajni poziv iz džepa".

- Stalno razmišljam o tom razgovoru. Osjećam se užasno i žao mi je obitelji. Nije nalik na nju da tako nešto učini - vjeruje Butcher.

Istražitelji su dosad zaprimili informacije o njenom nestanku od sveukupno 30 građana, a trenutno je u potragu uključena specijalna ronilačka jedinica policije Norfolka, vatrogasna i spasilačka služba, obalna straža i posebna jedinica za potragu.

image

Pretraživanje rijeke tijekom potrage za Gaynor Lord

Norfolk Police

Od petka se pretražuje obalno područje rijeke Wensum, kao i sama rijeka pomoću ronilaca, sonara, podvodnog drona i bespilotnih letjelica. Policija je rekla da se ronilački timovi koji pretražuju rijeku bore sa slabom vidljivošću u vodi uz temperature blizu nule.

- Također se bore s lišćem, granama, otpadom i protokom rijeke, što je bio najveći problem zbog puno kiše - dodali su iz policije.

Buckley vjeruje da će trebati još nekoliko dana da se završi pretraga rijeke, budući da se uz teške uvjete radi o velikom području potrage, za koje moraju biti sigurni da su provjerili svaki centimetar. Također, slike koje snime bespilotne letjelice često su nejasne i teško je raspoznati o čemu se radi ovisno o kutu slikanja.

U petak su tijekom večernjih sati u Wensum Parku pronađene njezine stvari, uključujući odjeću, dva prstena, mobitel i naočale - koje je policija identificirala kao njene na temelju osobne iskaznice koju su također našli.

- Trenutno pomoću CCTV snimke znamo da je otišla s posla i nakon nekog vremena došla do rijeke gdje je viđena. Nitko je nije vidio kako ulazi u vodu, ali znamo da je završila u parku. U ovom trenutku ne posjedujemo informacije o tome s kim je možda razgovarala ili bilo kakvoj interakciji koju je mogla imati - rekao je Buckley nadodajući da nema dokaza da je netko drugi umiješan u njen nestanak.

Policija surađuje s njenom obitelji i prijateljima, kao i sa svim osobama koje su bile u kontaktu s njom u danima prije nestanka, kako bi pokušali shvatiti što se dogodilo.

- Nakon našeg apela dobili smo 30 poziva i zahvalni smo javnosti na pomoći. Iako se ove informacije još uvijek procjenjuju, trenutno ne postoji ništa što bi promijenilo naš pristup istrazi. Samo bih potaknuo svakoga tko je nešto vidio, koliko god beznačajno bilo, da nazove policiju i ispriča što zna. Svaka informacija će pomoći - naglašava Buckley.

image

Gaynor Lord na radnom mjestu na dan nestanka

Norfolk Police

Kako navodi, postoji niz linija istrage koje se provode, ali sve zasad ukazuju na veliku vjerojatnost da je Lord ušla u vodu, stoga je trenutno rijeka Wensum ključan faktor potrage.

Rosie Richards, svjedokinja koja živi u blizini parka navodno je vidjela Lord prije nego što je nestala - kako smireno stavlja svoj kaput na tlo u parku i izvodi joga poze. Tvrdi da joj se to činilo neobično, jer je već bilo 16 sati i počelo je biti mračno.

Allan Weston, polubrat nestale Gaynor Lord koja je majka troje djece, rekao je da je njena obitelj jako zabrinuta jer je već prošlo nekoliko dana otkako je nestala, za što tvrdi da nije u skladu s njenim karakterom.

- Samo se nadamo da će se vratiti živa i zdrava. Ako netko išta zna, javite - nadodao je, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:43