StoryEditorOCM
Svijetživa i zdrava

Obitelj proživljavala tešku agoniju: kćer i unuka nestala je, a to joj nije bio prvi put. Pojavila se nakon 19 mjeseci

Piše Vijesti SD
29. lipnja 2024. - 19:31

Više od godinu i pol dana nakon nestanka, mlada Belgijka Juliette Goormans ponovno se pojavila – u Francuskoj. Čini se da joj je dobro, navodno živi s muškarcem više od godinu dana. Njezina obitelj je reagirala sretno i s olakšanjem, javljaju belgijski mediji, a prenosi Fenix magazin.

Mlada žena je bježala od kuće dva puta - prvi put je otkrivena nakon tri dana u sjevernoj Francuskoj. U studenom 2022. sve je drugačije, Juliette se izgubio svaki trag.

Tinejdžerka je vrlo osjetljiva, kaže obitelj, koja Juliette opisuje kao “dirljivu” i “usamljenu”. Ona pati od lakšeg mentalnog poremećaja, javljaju belgijski mediji.

Juliette nije bilo traga dugih 19 mjeseci prije nego što je u četvrtak stigla iznenađujuća vijest da je pronađena živa i zdrava u širem području Lyona. Kako je tamo dospjela i što se za to vrijeme događalo još je potpuno nejasno. Jedino je jasno da tamo živi s Francuzom, dobrovoljno.

Njezin djed je rekao za francusku televiziju BFMTV: “Jako mi je laknulo, jako sam sretan i jedva čekam da je ponovno vidim ako želi.” Njen brat je slično reagirao u intervjuu za televiziju: “Kao da sam dobio na lutriji.” Sada želi da mu Juliette kaže “da je sve u redu i da nije patila zbog mnogih mjeseci koje je provela daleko od nas.”

Trenutno se ne zna gotovo ništa o okolnostima njezine odsutnosti i kako je otkrivena. Belgijsko državno odvjetništvo priopćilo je u četvrtak (27. lipnja) da je ona pronađena “zahvaljujući suradnji s francuskim pravosudnim vlastima”. Istraga još traje. “Juliette Goormans je dobrovoljno živjela s tom osobom oko godinu dana i mogla se slobodno kretati”, rekao je.

- Želio bi istaknuti da je “gospođa Goormans sada punoljetna i može se slobodno kretati.”, rekli su službenici, prenosi Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 19:33