StoryEditorOCM
Svijetu njemačkoj

Nazvao banku i predstavio se kao direktor, dobio je 180.000 eura, ništa nije prepustio slučaju

Piše VIJESTI SD
5. veljače 2024. - 21:01

Drska prijevara dogodila se u banci u gradu Schwandorf u njemačkoj saveznoj zemlji Bavarskoj. Dosad nepoznata osoba predstavila se kao direktor tvrtke iz Schwandorfa. Prevarant je uspio telefonom dogovoriti prijenos više od 180.000 eura na račune u inozemstvu.

Krim policija istražuje slučaj

Kako navode njemački mediji, muškarac je u petak dogovorio transfere preko 180.000 eura na račune u inozemstvu. Računovođa tvrtke uspio je zaustaviti daljnja zaduženja. Odmah je nazvao banku kada je primijetio zaduženja s računa tvrtke. Kriminalistička policija Amberga preuzela je slučaj i sada istražuje prijevaru, piše Fenix Magazin.

Iz banke je rečeno kako se većina doznačenog iznosa može vratiti vlasniku. Tvrtka će dobiti svoj novac natrag u kratkom roku, tako da nije prouzročena nikakva šteta.

Dobro informiran

Prema informacijama iz banke, za telefonske naloge za plaćanje morate se identificirati “na temelju nekoliko strogih kriterija”. Oni su definirani na takav način da ih “samo vlasnik računa može znati”. U ovom slučaju, međutim, pozivatelj je bio dobro informiran.

Kako bi dodatno povećali sigurnost u platnom prometu, banka kaže da će za nekoliko tjedana uvesti novu metodu telefonske autentifikacije putem aplikacije za mobilni telefon. Kako bi izbjegli prevare, klijenti će “imati mobitel i odgovarajući pristupni kod za aplikaciju”.

Preporučuju da svaki kupac koristi ovu metodu provjere autentičnosti. Osim toga, povjerljivi podaci ne smiju se prosljeđivati ​​trećim stranama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:32