StoryEditorOCM
Svijethtio prodati dijete

Navodni ‘mozak operacije‘ u Zambiji pušten uz jamčevinu! Sud mu je odredio samo dva uvjeta...

Piše JL
20. travnja 2023. - 19:00
Zambian state policemen stand guard outside Lusaka‘s central prison where a British man sought in connection with the July 7 London bombings is being detained, 29 July 2005. A foreign office spokesman in London said the British government wanted to speak to a man reportedly being held in custody in Zambia, but could not identify the man or confirm media reports that he was Haroon Rashid Aswat, named by US media as the suspected mastermind behind the July 7 suicide bombers. AFP PHOTO/MACKSON WASAMUNU (Photo by MACKSON WASAMUNU/AFP)Mackson Wasamunu/Afp

Stevenu Muliji, službeniku za ugostiteljstvo iz Demokratske Republike Kongo, optuženom na sudu u Zambiji za kazneno djelo pokušaja trgovine djecom, zajedno s četiri hrvatska para, danas je određena jamčevina. Ako je položi, moći će na slobodu, javlja Jutarnji list.

Mulija je suočen s četiri točke optužnice za pokušaj trgovine djecom. Detalji ga navode i kao čovjeka koji je, prema zambijskom tužilaštvu, bio mozak cijele operacije.

U sve četiri točke optužnice navodi se da je između 2. i 7. prosinca, na teritoriju Zambije, pokušao prodati dijete. Sada je glavni sudac za prekršaje, Dominic Makalicha, sa suda u Ndoli, odredio da se optuženiku odobri jamčevina jer je kazneno djelo s kojim se suočava podložno istoj.

Država Zambija je ranije tvrdila da kod Stevena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 08:00