StoryEditorOCM
Svijethamasov utjecaj

Ministri EU-a upozoravaju: Postoji ogroman rizik od terorističkih napada tijekom božićnih blagdana

Piše vijesti sd
5. prosinca 2023. - 17:14
Nakon što su naoružani pripadnici Hamasa u Izraelu izvršili pokolje i otmice stotina civila, u Europi je porastao broj zločina iz mržnjeAris Messinis/Afp

Nakon što su naoružani pripadnici Hamasa u Izraelu izvršili pokolje i otmice stotina civila, u Europi je porastao broj zločina iz mržnje.

Posljednji takav slučaj bilo je subotnje ubojstvo 23-godišnjega njemačkog turista u Parizu u blizini Eiffelovog tornja. Zbog svega toga sastali su se ministri Europske unije, koja je zbog toga za povećanje sigurnosnih mjera izdvojila dodatnih 30 milijuna eura.

Postoji "ogroman rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji" tijekom nadolazeće blagdanske sezone, upozorila je danas visoka dužnosnica Europske unije. Povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson rekla je uoči sastanka ministara unutarnjih poslova EU da polarizacija u društvu uzrokovana ratom Izraela i Hamasa povećava rizik od napada.

Slično upozorenje stiglo je od njemačke ministrice unutarnjih poslova Nancy Faeser koja je rekla novinarima da EU mora pozorno pratiti prijetnje i propagandu jer postoji visok "rizik od daljnje emocionalizacije i radikalizacije nasilnih islamističkih počinitelja", piše Index.

image

Povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson potvrdila je povećani rizik od napada

Ander Gillenea/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:20