StoryEditorOCM
Svijetniz provala

Maloljetni Hrvat pljačkao u Njemačkoj: provaljivao u markete i benzinske postaje, otkrile ga kamere

Piše Vijesti SD
14. rujna 2023. - 13:01

Državljanin Hrvatske (14) izvršio je niz provala na području njemačkog grada Ulma. Kako je priopćila njemačka policija, tinejdžer je osumnjičen za provalu u prostorije benzinske crpke, kao i u supermarket, prenosi Fenix-magazin.

Osumnjičenika su identificirala u policijskoj postaji Amstetten.

“Analizom video snimaka istražitelji su ušli u trag 14-godišnjaku hrvatske nacionalnosti. Tinejdžer je također priznao istražiteljima kako je počinio još dvije provale. Osim provale u benzinsku crpku u srpnju, navodno je odgovoran za još dvije provale u supermarket u glavnoj ulici”, navela je policija u svom priopćenju.

Navodi se da je provale počinio 3. svibnja 2023. i 10. lipnja 2023. godine. Sve tri provale vjerojatno je sam počinio.

Nakon provedenih policijskih mjera osumnjičenik je pušten na slobodu.

Ranije je policija navela kako je  zaštitarska tvrtka prijavila je policiji alarm za provalu na benzinsku postaju u Glavnoj ulici. Policija je stigla i zatekla razbijen prozor na zgradi, te su pretražili zgradu. Počinitelj je tada pobjegao s mjesta događaja.

Prema tadašnjim navodima policije nepoznata osoba u prodajnom prostoru bila je samo nekoliko sekundi. Zatim se uključio alarmni sustav, nakon čega je počinitelj pobjegao, prenosi Fenix-magazin.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 03:05