StoryEditorOCM
Svijetužas u keniji

Kakva bruka za policiju: serijski ubojica priznao ubojstvo 42 žene, a onda uspio pobjeći iz policijske postaje

Piše vijesti sd
20. kolovoza 2024. - 15:15

Trinaest zatočenika, uključujući Collinsa Jumaisija, glavnog osumnjičenika za jezivo ubojstvo 42 žene, pobjeglo je u utorak ujutro iz policijske ćelije u Nairobiju, potvrdile su vlasti.

U razgovoru s lokalnim medijima, glasnogovornik kenijske policije Resila Atieno Onyango potvrdio je da se bijeg dogodio u policijskoj postaji Gigiri u glavnom gradu Kenije, Nairobiju, piše N1 Srbija.

Jumaisi, koji je priznao da je ubio 42 žene, uključujući svoju suprugu, čekao je suđenje za svoje gnusne zločine. Policija je rekla da je pobjegao zajedno s još 12 zatvorenika, a u tijeku je opsežna potraga u koju su uključene razne sigurnosne agencije.

image

Kenijska policija dala se u veliku potragu za Jumaisijem i još 12 bjegunaca (ilustracija)

Simon Maina/Afp

Direktor kriminalističke istrage Mohammad Amin izjavio je da se radilo o nesretnom slučaju i da policija traga za grupom.

Jumaisi, poznat po ubojstvima u Mukuruu gdje su tijela njegovih ženskih žrtava pronađena u kamenolomu natopljenom vodom u području Embakasi u Nairobiju, propustio je zakazano pojavljivanje pred sudom prošlog petka. To je potaknulo bijes javnosti i izazvalo zabrinutost u pogledu učinkovitosti pravosudnog i sigurnosnog sustava.

image

 Jumaisi  je pobjegao zajedno s još 12 zatvorenika

Simon Maina/Afp

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:40