StoryEditorOCM
Svijetslijedi obdukcija

Javio se otac 31-godišnjeg Josipa koji je nasmrt pretučen u Irskoj: ‘Znamo samo da je Josip umro...‘

Piše JL
4. travnja 2024. - 12:23

Hrvatski državljanin koji je preminuo nakon što je pretučen u gradu Clondalkinu u Dublinskom okrugu u Irskoj potječe iz Podgore Krapinske, a novinski portal Zagorje International piše da se radi o 31-godišnjem Josipu Štroku.

Njegov je otac Nedjeljko Zagorje Internationalu potvrdio da je njegov sin preminuo u srijedu u 12:15 sati te da je otišao po njega u Irsku, prenosi Jutarnji list.

- Mogu vam samo potvrditi da je Josip umro. Sada slijedi obdukcija, ne znamo ni mi još ništa - rekao je otac Josipa Štroka.

Napadači koji su pretukli Štroka napali su i mladića koji je bio s njim, no on je u napadu zadobio ozljede koje nisu opasne po život. Kako je Irish Independent izvijestio nakon incidenta, liječnici su njegove ozljede sanirali.

Portal Zagorje International doznao je da je drugi napadnuti mladić David D. (28) iz Strahinja Krapinskog.

On je rekao da su Štrok i njegov sin u Irskoj radili nekoliko godina te da se ozlijeđeni David D. vraća u Hrvatsku. Štrok i David D. bavili su se slaganjem namještaja.

Pokrenuta je humanitarna akcija kako bi se pomoglo obitelji preminulog Josipa Štroka o čemu smo već pisali.

Štrok i David D. napadnuti su oko 22 sata u blizini Puta Grange View na istoku Clondalkina, piše Irish Independent, a prenosi Jutarnji list.

Policija vjeruje da su četiri muškarca napala hrvatske državljane. Istražitelji su rekli da su pribavili kvalitetne snimke incidenta koje su načinile sigurnosne kamere.

Nitko još uvijek nije uhićen zbog napada na hrvatske državljane. Izvori su Irish Independentu rekli da istražitelji vjeruju da će otkriti tko je izveo napad.

Policija je objavila kako pokušava doznati gdje su hrvatski državljani toga dana sve boravili kako bi utvrdila mogući motiv napadača.

Vjeruje se da su hrvatski državljani u subotu u popodnevnim satima bili u centru Dublina te da su nakon toga otišli u Clondalkin. Dvojac se ispred trgovine u blizini Ceste Towers u centru Clondalkina verbalno sukobio s grupom ljudi te potom ukrcao u autobus i otputovao do Puta Grange Way. Nedugo nakon što su tamo došli, četiri su ih muškarca brutalno napala.

Istražitelji pokušavaju utvrditi jesu li napadači slijedili svoje žrtve ili je do napada došlo nakon nekog drugog incidenta u Putu Grange Way.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 22:38