StoryEditorOCM
SvijetZapalili kuće

Izraelski doseljenici upali u palestinsko selo na Zapadnoj obali pa ubili jednu i ranili 25 osoba

Piše Vijesti SD
13. travnja 2024. - 15:57

Skupine za ljudska prava priopćile su da su deseci izraelskih doseljenika upali u palestinsko selo na okupiranoj Zapadnoj obali, pucajući i paleći automobile i kuće, javlja Sky News.

Jedan Palestinac je ubijen, a 25 je ranjeno, objavilo je palestinsko ministarstvo zdravstva na Zapadnoj obali, piše klix.ba.

Doseljenici su ušli u selo al-Mughayyir u potrazi za nestalim 14-godišnjim izraelskim dječakom, prema izraelskoj grupi za ljudska prava Yesh Din.

Grupa je objavila videosnimke na kojima se vidi dim koji suklja iz zapaljenih automobila dok odjekuju pucnji. Doseljenici su pucali i zapalili brojne kuće i automobile u selu, dok su stanovnici odgovorili bacanjem kamenja.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca priopćilo je da je osam ozlijeđenih pogođeno mecima.

Do ubojstva je došlo nakon što je izraelska vojska preko noći ubila dvojicu Palestinaca, među kojima je bio i pripadnik Hamasa.

Izraelska vojska rekla je da još uvijek traga za Benjaminom Achimeirom, koji je nestao u petak rano ujutro iz Malachi Hashaloma, ispostave u blizini grada Ramallaha.

Napetosti su se rasplamsale na Zapadnoj obali od početka rata u Gazi.

Izraelci su ubili više od 460 Palestinaca na tom području od 7. listopada, priopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:28