StoryEditorOCM
Svijetizvan kontrole

Gubi li Kremlj kontrolu? Kritike ruskih jastrebova sve su žešće, na meti je i ministar obrane: ‘Šojgu, ubij se! Dosta je laži‘; Analitičari tvrde da je ovo opasno za Putina

Piše S.Pg.
7. listopada 2022. - 12:54
Ruski predsjednik Vladimir Putin s ministrom obrane Sergejem Šojguom i zapovjednikom oružanih snaga Valerijem Gerasimovom  Mikhail Klimentyev/Afp

Uslijed naraslog nezadovoljstva zbog ruskih neuspjeha na istoku Ukrajine, stižu sve radikalnije kritike na račun vojnog vodstva. 

Dužnosnik postavljen od same Rusije u okupiranoj regiji Herson otvoreno je poručio ministru obrane Sergeju Šojguu da se - ubije. “Mnogi ljudi kažu da bi se, kao časnik, ministar obrane jednostavno morao ustrijeliti zato što je dopustio da stvari dođu do ovakvog stanja”, rekao je Kiril Stremousov, “zamjenik guvernera” regije Herson.

Prošlog mjeseca uglavnom su proruski blogeri izražavali bijes zbog propusta koji su doveli do poraza ruske vojske u sjeveroistočnoj Ukrajini. No, nakon što su se ruske trupe prošlog tjedna bile prisiljene povući na još dva dijela bojišnice, i istaknuti dužnosnici sve su glasniji u kritikama.

Skrivanje loših ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 03:42