StoryEditorOCM
Svijetsvaka čast!

Duško iz Knina je heroj u Njemačkoj nakon što je spasio dva dječaka od otmice: ‘Iskočio sam iz bagera, blokirao put...‘

Piše JL
27. listopada 2023. - 08:29

Duško, rodom iz Knina, heroj je priče jer da on i njegov kolega nisu brzo intervenirali, tko zna što bi se dogodilo s dvojicom dječaka koje je nepoznati muškarac pokušao oteti na putu do škole.

U tamnosivi kombi s prekrivenim stražnjim staklom 51-godišnji muškarac pokušao je, prepričao je Duško Vukobrat za Dnevnik Nove TV, nasilno uvući dječake koji su bili na putu do škole u njemačkom Böblingenu. Vapaje u pomoć čuli su on i njegov kolega.

"Kolega je odmah skočio iz kanala, ja iskočio iz bagera. Vidio sam da se nešto gadno događa. Blokirao sam sav put - da kažem siledžiju smo držali dok nije došla policija", ispričao je.

Spriječili su otmicu, a muškarca zadržali do dolaska policije, koja je na mjesto događaja stigla vrlo brzo. Sve se dogodilo oko osam sati ujutro. Dan nakon hrabrog čina Duško emotivno poručuje - nitko sretniji od njega, istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV, Lara Švigir.

"Imam djecu. Kad smo vidjeli da su ta djeca spašena... Vidite zgradu iza mene? Srce mi je veće nego ta zgrada. Drago mi je što smo moj kolega i ja spasili dva života mlađa od 10 godina."

Iako ih je događaj šokirao, objasnio je, nakon dječjeg vriska ni trenutka nisu dvojili što napraviti.

"Nemojte gledati tko je, što je. Nemojte gledati u naciju, vjeru. Pomozite gdje god možete", rekao je za kraj.

51-godišnji muškarac je u pritvoru, a policija provodi očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:17