StoryEditorOCM
Svijetšri lanka

Četvorica ribara umrla nakon što su se napili iz boca koje su pronašli na moru. Vlasti istražuju što je bilo u njima...

Piše I. P./JL
2. srpnja 2024. - 10:59

Četiri ribara umrla su u Šri Lanki nakon što su popili tekućinu iz boca koje su pronašli dok su bili na moru. Uz četiri smrtna slučaja, lokalni mediji navode kako su još dvojica ribara u kritičnom stanju, javlja BBC.

Ribari su bili u ribolovu kad su naišli na boce oko 320 nautičkih milja od Tangallea, grada na južnoj obali otoka. Mornarica Šri Lanke rekla je novinarima da su ribari pili iz boca misleći da sadrže alkohol. Susantha Kahawatte, glavni direktor Odjela za ribarstvo i vodene resurse Šri Lanke, rekao je kako su u tijeku procesi kojima se pokušava oboljele vratiti na obalu.

Kako prenosi Jutarnji list, mornarica je pružila pruža medicinsku pomoć ljudima na ribarskom brodu Devon jer su bili zabrinuti kako neće preživjeti dovoljno da dođu na kopno. Problem je, kako je Kahawatti rekao za lokalni portal, što su ribari pronađene boce podijelili s drugim ekipama koje love na tom području.

Pokušava se doći do tih brodova i obavijesti ih da ne piju nepoznati sadržaj. Devon na obalu dovlači drugi brod koji je iz Tangalle krenuo 4. lipnja. Incident je potaknuo prosvjede u obalnom gradu, koji se nalazi 193 kilometra od glavnog grada Colomba, pozivajući ribare da se vrate na kopno. Vlasti istražuju sadržaj boca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 11:00