StoryEditorOCM
Svijetsretan rasplet

Bivši nogometaš uspio pronaći djecu koju mu je otela bivša partnerica, policija ih je tražila čak 616 dana

Piše vijesti sd
23. rujna 2024. - 10:07

Bivši njemački vratar Claus Reitmaier (60) objavio je da je vratio svoju djecu koju je prije više od godinu i pol otela njegova bivša partnerica Pricilla Patricia Lefoldt.

Ona i djeca Whitney (8) i Cyril (5) su bili u bijegu od siječnja 2023. godine, a početkom kolovoza ove godine za njom je raspisana međunarodna potjernica. Mjesec i pol kasnije, osumnjičena se predala nadležnima.

"Zdravo, gotovo je, molim vas uklonite sve oglase za nestale osobe. Djeca su sigurna. Hvala Bogu. Hvala vam svima na podršci", napisao je 60-godišnji bivši vratar, koji je tijekom svoje aktivne karijere najveći trag ostavio u Wolfsburgu, a branio je i za Kaiserslautern, Karlsruher te Borussiju M‘Gladbach. U Bundesligi je skupio 335 utakmica, a sredinom devedestih bio je poznat kao specijalist za branjenje jedanesteraca, piše Klix.ba.

"Presretan sam što mogu ponovo vidjeti svoju djecu nakon 616 dana. Dvoje djece je spašeno, nadam se da će sada sve biti u redu", rekao je Reitmaier za Bild.

Njegova bivša partnetrica (nisu bili u braku) 15. siječnja 2023. godine nije vratila dvoje djece ocu, suprotno ugovoru o starateljstvu.

image

 Reitmaier u vratarskim danima

Afp

Usprkos opsežnim istražnim mjerama u bliskoj suradnji sa drugim saveznim državama, mjesecima se nije moglo otkriti gdje se nalaze žena i djeca.

Stoga je, na zahtjev javnog tužitelja, okružni sud Mönchengladbach izdao nacionalni i europski nalog za uhićenje i naložio javnu potragu za optuženim. Oboje djece su sada vraćeni ocu nakon što se 35-godišnja žena predala.

Navodno je Reitmeierova bivša partneriva boravila u sjevernoj Njemačkoj i Austriji dok su djeca bila kod bake.

image

Poslije objave nacionalnog i europskog naloga za uhićenje djeca su pronađena (ilustracija)

Kirill Kudryavtsev/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 10:08