StoryEditorOCM
Svijetamerika na oprezu

Biden poručio Kongresu: Situacija na Zapadnom Balkanu i dalje predstavlja sigurnosnu prijetnju za SAD

Piše vijesti sd
20. lipnja 2023. - 23:43

Situacija na Zapadnom Balkanu i dalje predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku Sjedinjenih Američkih Država, upozorio je američki predsjednik Joe Biden u poruci Kongresu, u kojoj je obavijestio kako je zbog toga neophodno produženje izvanredne situacije koja je proglašena Izvršnom naredbom za Zapadni Balkan.

Kako je objavljeno na internetskim stranicama Bijele kuće, Biden je produžio Nacionalnu izvršnu naredbu o izvanrednim situacijama na Zapadnom Balkanu, u skladu sa Međunarodnim aktom o ekonomskim ovlastima u izvanrednim situacijama, kako bi se pozabavio neobičnim i izuzetnim prijetnjama po nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku SAD, prenosi Kosovo online.

Ova izvršna naredba je prvobitno potpisana 26. lipnja 2001. Naredba se odnosi i na osobe koje su uključene u, ili pomažu, sponzoriraju ili podržavaju ekstremističko nasilje u Sjevernoj Makedoniji i drugdje u regiji Zapadnog Balkana, ili protiv osoba koje djeluju na način koji ometa provođenje Daytonskog sporazuma u ​​BiH.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 05:40