StoryEditorOCM
Regijasuze i smijeh

Vučićevo kiselo lice iznad zdjele s trešnjama hit je na Twitteru, korisnici stavljaju pjesme na koje ih asocira

Piše vijesti sd
7. lipnja 2023. - 08:15

Kad si popularan, i to u politici, onda si popularan i u životu, u medijima i na društvenim mrežama. Takav je slučaj s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem koji svoju popularnost duguje kako monopolu na medije preko kojih se obraća, tako i učestalosti i emocionalnom angažmanu u kojem se miješaju optimizam i suze.

Stoga ne čudi da je njegovo obraćanje preko Instagrama, u društvu s premijerkom Anom Brnabić te potpredsjednikom vlade i ministrom financija Sinišom Malim, ali i sa trešnjama, a u vezi s masovnim prosvjedima za mir. U videu je Vučić, poslije toliko godina vladavine, pozvao na politički dijalog, što je sve zajedno izazvalo obilje reakcija na Twitteru.

Na temelju fotografije Vučićeva poslovično kiseloga lica nad zdjelom trešanja, za koje nije predviđeno bacanje koštica, i pod naslovom "Koju pjesmu čujete" korisnici su stavljali stihove popularnih pjesama na koje ih je to lice asociralo.

Neki su posegnuli za stihovima Riblje Čorbe, ne mareći što će možda njihova autora Boru Đorđevića dovesti u neugodnu situaciju pred predsjednikom, i citirali: "Soba puna očajanja/ nemam kuda ni da bežim/ doživotno ista sranja/ pokraj tebe mrtav ležim...".

Drugi su posegnuli za stihovima: "Ja sam noćas od svih zaboravljen........ Jedini sam čovek, što ulicom hoda, ja sam kapetan, potonulog broda" koju je otpjevao Zoran Jovanović.

Našlo se i hrvatskih stihova kao što su "Još i danas zamiriši trešnja" Miroslava Drljače Rusa iz repertoara Gazda: "Što to ima u ljudima tužno/ da ulaze u tuđe živote? Tko to živi u prošlosti mojoj/ a još nije umro od sramote?"

Nekako su se najprikladnijim učinili stihovi iz pjesme Mitra Mirića "Ne diraj onog čoveka za stolom/ nije mu lako/ znam muči ga tuga neka/ ne diraj ga/ možda te ista sudbina čeka".

U svima je, kako vidimo, opisana gorčina, emocionalna povrijeđenost i uzdrmanost, u skladu s Vučićevim kiselim licem.

Tako su korisnici Twittera stupili u glazbeni dijalog s predsjednikom "željnim dijaloga". Kao asocijacija i doprinos dijalogu, prigodnom se čini i parafraza starog narodnjačkog hita: "Otišo si, trešnje probo nisi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:22