StoryEditorOCM
Regijapuštali klasiku

‘Rat‘ u Radioteleviziji BiH zbog obilježavanja dana žalosti u eteru: ‘Ovo je gruba politizacija javnog servisa‘

Piše hina
27. rujna 2023. - 13:33

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, koji inače rukovodi radom BHRT-a, nije donio nikakvu odluku da se danas, 27. rujna, proglasi dan žalosti, odnosno prilagodi program na razini svih platformi BHRT-a.

"Do sada se nikada nije dogodilo niti je praksa da samo jedan medij unutar BHRT-a donosi pojedinačno odluku o ovako važnom programskom stavu kao što je proglašenje dana žalosti. Dakle, u ovom slučaju je direktor BH Radija 1 Dejan Kerleta samostalno, bez ikakvih konzultacija s Poslovodnim odborom, odnosno generalnim direktorom BHRT-a donio odluku da se program BH Radija prilagodi danu žalosti kojeg je proglasila vlada Republike Srpske", priopćeno je iz Poslovodnog odbora Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

Dodali su da su ovakve jednostrane i neusuglašene odluke štetne za BHRT jer predstavljaju grubu politizaciju uređivačke politike javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine koji se uvijek vodio visokim profesionalnim standardima.

"Zato je Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine stavio izvan snage jednostranu odluku direktora BH Radija 1 Dejana Kerlete o prilagođavanju programa Radija danu žalosti", dodaje se u priopćenju.

Naime, BH radio 1 jutros je emitirao ozbiljnu glazbu, a razlog je dan žalosti u bh. entitetu RS. A taj entitet je proglasio dan žalosti zbog smrti četvorice srpskih napadača na Kosovu. Odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada RS-a je donijela jučer na telefonskoj sjednici. Zastupnici NSRS-a jučer su odali počast, ne spominjući ubijenog policajca kosovske policije i bez izražavanja sućuti njegovoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 13:21