StoryEditor
Regijanećeš, gordi albione!

Predrag Ćeranić, glavni Dodikov obavještajac: Britanski specijalci mogli bi polomiti zube ako pokušaju oteti Milorada. Štite ga mitinzi boraca i oklopnjaci

Piše PSD
22. travnja 2022. - 11:51
Veliki mitinzi po inicijativi boračke organizacije trebali bi otmicu Milorada Dodika u potpunosti osujetiti, tvrdi ĆeranićElvis Barukčić/AFP

Predrag Ćeranić, glavni obavještajac Milorada Dodika, otkrio je zašto se lider SNSD-a ovih dana okružio transporterima i specijalcima MUP-a RS. On tvrdi da nekakvi britanski specijalci planiraju oteti Dodika.

On također otkriva da su specijalci MUP-a RS dobili zapovijed da se oružano sukobe sa spomenutim Britancima, naravno ako krenu na Dodika. Ćeranić još otkriva da su protesti boraca u službi odvraćanja imaginarnih britanskih specijalaca, tj. da imaju svrhu slanja poruke da iza Dodika stoji narod.

U nastavku prenosimo dio teksta koji potpisuje Predrag Ćeranić, a u kojem se navode spomenute informacije, piše SAFF.

image

'Izborne 2018. godine britanski komandosi sletjeli su u Sarajevo i u Butmiru čekali priliku za intervenciju'

Elvis Barukčić/AFP

"Svi u kojima London vidi ruske saveznike također su na udaru. Dodik je u više navrata ukazao na Britance kao na generatore kampanje protiv Republike Srpske, prozivao njihovu agenturu u BiH i činio sve što im nije po volji, kao što je otvoreno protivljenje ulasku BiH u NATO.

Stoga su upućene prijetnje i najava akcije protiv Dodika, koja bi bila otmica.

'britancima odogovara kaos'

Ne radi se samo o zastrašivanju, Britanci su zaista i spremni uraditi nešto slično, ali tek nakon pomne analize i procjene posljedica takve akcije. Tako su 2018. godine, koja je također bila izborna, britanski komandosi sletjeli u Sarajevo i u Butmiru čekali priliku za intervenciju. Ona se nije ukazala jer protesti kojima je Republika Srpska, odnosno Banja Luka, bila zapljusnuta te 2018. godine, nisu donijeli kaos koji bi podrazumijevao NATO-ovu intervenciju.

Podsjećamo, zahvaljujući odlučnosti vlasti i spremnosti policije Srpske da spriječi nasilje, protest zakazan 5. listopada protekao je mirno.

image

Osim mitinga boraca i obavještajaca, Milorada Dodika od britanskih specijalca štite i oklopni transporteri

AFP

Dodik je učinio sve što je bilo potrebno, pojačao osiguranje, jasno dao do znanja da ne misli bježati i time okončati svoju političku karijeru, što Britancima i jest osnovni cilj.

U slučaju pokušaja otmice, britanski specijalci bi naišli na oružani otpor, što čitavu akciju čini neizvjesnom. Ujedno, Dodik je objelodanio informacije do kojih je došao i pokazao prstom na one od kojih mu prijeti opasnost. Time je plan otmice, barem za sada, osujetio.

Veliki mitinzi po inicijativi boračke organizacije trebali bi otmicu u potpunosti osujetiti", navodi se na kraju teksta koji je objavljen na www.fakti.rs, prenosi SAFF.

image

'Svi u kojima London vidi ruske saveznike također su na udaru'

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 01:14