StoryEditorOCM
RegijaIzmamili osmijehe

Legenda hrvatske košarke Dino Rađa i reprezentativac BiH Jusuf Nurkić dali podršku majkama Srebrenice

Piše Vijesi SD
2. rujna 2023. - 18:30

Košarkaški meštri Jusuf Nurkić i Dino Rađa danas su ponovo pokazali svoje ljudske veličine nakon što su posjetili Potočare kod Srebrenice.

Reprezentativac BiH i legenda hrvatske košarke izmamili su osmijehe svih prisutnih tijekom posjete uredu Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS u Potočarima, piše klix.ba.

U okviru posjeta organizirani su košarkaški trening-kamp i turnir u košarci gdje se okupilo oko 120 djece iz Bosne i Hercegovine i 20 djece iz Vukovara.

Djeca su imala priliku učiti od jednog od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine te potom pogledati i autobiografski film o Rađi.

"Nurkić je ponovo pokazao svoju veličinu i boraveći u prostorijama organizacije gdje se družio s mališanima i majkama iz Srebrenice uputivši im riječi podrške", poručili su iz ove organizacije.

Podsjetimo, Nurkić je nedavno s reprezentacijom BiH igrao utakmice pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Nakon razdoblja provedenog u Bosni i Hercegovini očekuje ga odlazak u Sjedinjene Američke Države i pripreme za novu sezonu NBA lige, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:44