stdClass Object ( [id] => 1072440 [title] => I ova studentica podijelila je svoje mučno iskustvo s jednim profesorom na splitskom fakultetu: ‘Prokomentirao je moj dekolte pred njih 200-tinjak‘ [alias] => i-ova-studentica-podijelila-je-svoje-mucno-iskustvo-s-jednim-profesorom-na-splitskom-fakultetu-prokomentirao-je-moj-dekolte-pred-njih-200-injak [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

'Drage i dragi, to što trenutno ne objavljujemo Vaše ispovijesti, ne znači da smo Vas napustili.

Broj poruka u inboxu, koji raste iz minute u minutu, premašuje sve naše kapacitete. Trudit ćemo se da, od sutra, objavljujemo barem 20 ispovijesti dnevno.

Važno je da znate da se aktivno bavimo i svim pravnim aspektima, kako bi zaštitili svakog od Vas. Uskoro se vraćamo objavama, ali i donosimo korisne informacije.

Niste sami!, objavili su prije nekoliko sati administratori stranice 'Nisam tražila', formirane i napravljene prije nekoliko dana s ciljem da ženama, žrtvama bilo kakvog nasilja, olakša da o tome govore javno uz sigurnu anonimnost.

Od kada je stranica kreirana, 18. siječnja ove godine i to nakon što je mlada glumica Milena Radulović  u javnosti otvoreno progovorila o silovanju i seksualnom zlostavljanju od strane 68-godišnjeg učitelj glume Miroslava Mike Aleksića broj objava raste iz dana u dan, iz sata u sat.

Ovdje u cijelosti prenosimo nova potresna svjedočanstva koje su djevojke i žene anonimno objavljivale na ovoj Facebook stranici.

Objava je, pretužno je, previše.

1. 'Zlostavljanja i uznemiravanja žena su prisutna također u institucijama gdje bi se to najmanje očekivalo', objavljeno je na ovoj stranici, a vezano uz jedan riječki fakultet.

Mene je kao studenticu laika godinama maltretirao tamošnji profesor koji više ne predaje u toj ustanovi ali je " za nagradu " dobio vrlo visoku poziciju u crkvenim krugovima . Taj nimalo " Božji čovjek " mi je ubio volju za životom i dugo sam razmišljala da li da ovo napišem, objavljeno je anonimno.

Predugo vremena je prošlo, nastavila je, od tada i ne znam da li bi ga imalo smisla sada prijaviti za nanesenu duševnu patnju . 'Tada sam ga prijavila dekanu tamošnjeg fakulteta . Dekan mi je tada  kazao da sam " luda " i da sam ja " Napast " i uručio mi moje dokumente i tim činom mi je definitivno onemogućio nastavak školovanja na toj ustanovi .

Pri tom mi je zaprijetio riječima " Možeš ti nas tužiti ali ti si suviše glupa za to " 

Tada sam znala da je moj zlostavljač pobijedio.

Jedina satisfakcija je šta će ta ustanova ( prepuna licemjera , lihvara i ženomrzaca ) uskoro prestati sa djelovanjem u gradu Rijeci. Ipak ima Boga, napisala je ova žena.

2. 'Prije svega da kažem iako su muškarci u većini slučajeva ti koji su krivi za psihičko i fizičko zlostavljanje, ali itekako ima i osoba ženskog roda.

Sve je počelo kada sam sumnjala na nekakvu bolest na intimnom dijelu tijela te sam odlučila da posjetim ginekologinju jer sam mislila da bi mi bilo ugodnije nego kod ginekologa.

Taj dana kada sam imala zakazan termin, ušla sam u ordinaciju i sve je bilo u redu do samog pregleda. Ta ginekologinja je započela pregled uz odvratne komentare tipa "ajde nije ti prvi put da te neko dira" "šta ti je, opusti se, jesi takva ukočena i u krevetu" ja sam samo mirno ležala.

Nakon toga je počela prstima pregledavati me po intimnom dijelu tijela i mene je to zaboljelo, na šta je ona rekla "je l tako vrištšs i kada te dečko dira?" Jedva sam čekala da se to završi i da konačno odem.

Srećom, nije mi bilo nista, ali sam se osjećala toliko jadno i poniženo. Da napomenem da sam imala 17 godina i poznajem dvije djevojke koje su imale slična iskustva sa dotičnom ginekologinjom, te je jedna od njih prijavila dotičnu, ali se ništa nije promijenilo u 3 godine, objavila je jedna djevojka.

3. 'Žao mi je kad vidim da se ništa nije promijenilo od vremena kad sam ja studirala glumu, stoji nadalje na ovoj Facebook stranici.

'Sa Akademije sam izašla toliko istraumatizirana. Mislila sam da je do mene, da sam ja slaba, i da nemam “ono nešto” da bi bila glumica. Sada, puno godina kasnije, shvaćam da pojedini profesori glume svoje neznanje kompenziraju zastrašivanjem, ubijanjem svakog samopoštovanja i dostojanstva studenata.

A žene profesorice su tek tema za sebe. Ne znam da li imaju “strah” od mlađih, ljepših i talentiranijih kolegica ili je nešto drugo u pitanju, ali verbalno i psihičko uništavanje studentica je bilo sveprisutno i svakodnevno, napisala je ova žena.

4. 'Ovo što pišem desilo se prije skoro jednog desetljeća. Radilo se o jednom splitskom fakultetu i  tamo dobro poznatom profesoru. 

Pozivao me u svoj ured bez nekog valjanog razloga i stalno imao neprikladne i dvosmislene komentare. Jednom prilikom stajao je iza mene dok sam pisala i prokomentirao moj dekolte pred 200-injak studenata. Nakon toga studij sam nastavila u Bosni i Hercegovini gdje situacija nije ništa bila bolja.

Jedan profesor, tada još uvijek asistent otvoreno mi se nabacivao gdje god bi ga srela. Na konzultacijama je sve eskalirao te me prisilno poljubio i prokomentirao da bi želio saznati jesam li prirodna plavuša pokušavajući mi otkopčati remen, opisano je na stranici 'Nisam tražila'

5. 'Prije par godina ja sam imao 30 ona oko 19 godina. Radio sam u jednom restoranu sezonski, tu je bila jedna konobarica iz Splita koja svaki put kad bi ušla u kuhinju hvatala me i stiskala za guzicu, više puta sam je tražio da prekine, da imam djevojku i da me ne zanima, pošto smo živjeli u zajedničkom smještaju. Više puta mi je upadala u kupaonicu i govorila pokaži mi ga, hoću da vidim svog prijatelja itd.

Kad mi ne pukao film zaprijetio sam joj da ću sve ispričati poslodavcu. Ona rekla da ako to napravim, da će mi priredit pakao u životu i optužiti za silovanje/napastovanje, napisao je anonimno ovaj muškarac.

6. 'Na prijemnom ispitu na Akademiji dramske umjetnosti rečeno mi je da stanem četveronoške.

Tadašnji profesor me je udarao svojim dlanom po guzici i govorio da mučem kao krava. Znam da nisam bila jedina kojoj je to radio, objavljeno je nadalje.

7. 'Pošto vidim da se brojna sveučilišta diljem regije javljaju, podržavaju i pozivaju na prijavljivanje slučajeva uznemiravanja i sve oblike zlostavljanja, zanima me hoće li se napokon netko oglasiti sa ovoga Sveučilišta u Bosni i Hercegovini ili će nastaviti sa zataškavanjem slučajeva seksualnog uznemiravanja studentica od strane tog profesora, objavljeno je na stranici 'Nisam tražila'

Ima i onih koji smatraju da se stvari neke pokrenuti naprijed, barem kada su pojedine institucije u pitanju. Evo i zbog čega.

Konkretno je riječ o jednom fakultetu iz Bosne i Hercegovine a anonimno stoji sljedeće:

'Profesori između sebe, na kavi pričaju o seksualnim iskustvima koje su imali sa studenticama. Ti doktori nauka, učeni ljudi - ajde što čine to sa djevojkama koje su mlađe od kćerki njihovih, još i bez i malo grižnje savjesti pričaju, hvale se svojim nemoralom. (par njih, točnije 3 čine, a mlađi su od 40 godina...)

Svaki profesor koji je zaposlen na tom fakultetu zna koji kolega zloupotrebljava svoj položaj i šuti o tome, ne poduzima ništa (od asistenata pa do samog vrha - neka se niko ne pravi nevinim, molim lijepo!).

Studenticama koje su podvrgnute seksualnom nasilju, nasrtanju tih kretena ostaje jedino da se štite međusobno. One sa viših godina, upozore nove djevojke koje dolaze, razmjene iskustava da bi ove nove generacije bile spremne ukoliko se nađu u istoj poziciji, upozorava se anonimno na stranici 'Nisam tražila.

Podsjetimo, izjave glumice Milene Radulović dovele su do uhićenja poznatog beogradskog profesora glume Miroslava Mike Aleksića.

Godinama je privatna škola glume „Stvar srca“ u Beogradu, koju je vodio redatelj Miroslav Mika Aleksić (68), slovila kao jedna od najkvalitetnijih takvih škola u Srbiji.

Roditelji su djecu slali na satove glume plaćajući i 60 eura sat iako su znali da je slavni učitelj strog, ponekad i grub.

Međutim, nisu sumnjali što se sve događa u toj školi.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘neprikladno‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => ‘neprikladno‘ 1 1 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-01-21 18:56:38 [created_by] => 3161 [created_by_alias] => M.P. [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-01-21 20:37:34 [modified_by] => 3161 [publish_up] => 2021-01-21 20:37:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 210 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/01\/21\/15869056.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Shutterstock\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x682","k_15869056_1280.jpg":"1280x1280","k_15869056_1024.jpg":"1024x1024","k_15869056_640.jpg":"640x640","k_15869056_480.jpg":"480x480","k_15869056_340.jpg":"340x340","k_15869056_220.jpg":"220x220","o_15869056_1280.jpg":"1280x852","o_15869056_1024.jpg":"1024x682","o_15869056_640.jpg":"640x426","o_15869056_480.jpg":"480x319","o_15869056_340.jpg":"340x226","o_15869056_220.jpg":"220x146","h_15869056_1280.jpg":"1280x854","h_15869056_1024.jpg":"1024x683","h_15869056_640.jpg":"640x427","h_15869056_480.jpg":"480x320","h_15869056_340.jpg":"340x227","h_15869056_220.jpg":"220x147","pp_15869056_1280.jpg":"1006x1280","pp_15869056_1024.jpg":"805x1024","pp_15869056_640.jpg":"503x640","pp_15869056_480.jpg":"377x480","pp_15869056_340.jpg":"267x340","pp_15869056_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15098689 Threads: 1 Questions: 3160114554 Slow queries: 7067317 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235150465 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/i-ova-studentica-podijelila-je-svoje-mucno-iskustvo-s-jednim-profesorom-na-splitskom-fakultetu-prokomentirao-je-moj-dekolte-pred-njih-200-injak-1072440 [printLink] => /vijesti/regija/i-ova-studentica-podijelila-je-svoje-mucno-iskustvo-s-jednim-profesorom-na-splitskom-fakultetu-prokomentirao-je-moj-dekolte-pred-njih-200-injak-1072440?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 628567 [name] => facebook stranica Nisam tražila [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-18 22:52:09 [main_article_id] => 0 [alias] => facebook-stranica-nisam-trazila [link] => /tag/facebook-stranica-nisam-trazila ) [1] => stdClass Object ( [id] => 431215 [name] => seksualno zlostavljanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => seksualno-zlostavljanje [link] => /tag/seksualno-zlostavljanje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 628565 [name] => milena radulović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-18 22:52:09 [main_article_id] => 0 [alias] => milena-radulovic [link] => /tag/milena-radulovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘neprikladno‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => I ova studentica podijelila je svoje mučno iskustvo s jednim profesorom na splitskom fakultetu: ‘Prokomentirao je moj dekolte pred njih 200-tinjak‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3161 [name] => Magdalena Družijanić [username] => magdalena-dru-ijani [email] => magdalena-dru-ijani@sd.hr [password] => $2y$10$JXIxDssJUgxoZbkFysfuaeueqvq8U32hKOxBpdj2OqoQQuJR1ce2i [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/magdalena-druzijanic-3161 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1679 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ab8dc25f8b26e838c52515eb517d1917?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/21/15869056.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Shutterstock  [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/21/15869056.jpg [title] => Shutterstock  ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

'Drage i dragi, to što trenutno ne objavljujemo Vaše ispovijesti, ne znači da smo Vas napustili.

Broj poruka u inboxu, koji raste iz minute u minutu, premašuje sve naše kapacitete. Trudit ćemo se da, od sutra, objavljujemo barem 20 ispovijesti dnevno.

Važno je da znate da se aktivno bavimo i svim pravnim aspektima, kako bi zaštitili svakog od Vas. Uskoro se vraćamo objavama, ali i donosimo korisne informacije.

Niste sami!, objavili su prije nekoliko sati administratori stranice 'Nisam tražila', formirane i napravljene prije nekoliko dana s ciljem da ženama, žrtvama bilo kakvog nasilja, olakša da o tome govore javno uz sigurnu anonimnost.

Od kada je stranica kreirana, 18. siječnja ove godine i to nakon što je mlada glumica Milena Radulović  u javnosti otvoreno progovorila o silovanju i seksualnom zlostavljanju od strane 68-godišnjeg učitelj glume Miroslava Mike Aleksića broj objava raste iz dana u dan, iz sata u sat.

Ovdje u cijelosti prenosimo nova potresna svjedočanstva koje su djevojke i žene anonimno objavljivale na ovoj Facebook stranici.

Objava je, pretužno je, previše.

1. 'Zlostavljanja i uznemiravanja žena su prisutna također u institucijama gdje bi se to najmanje očekivalo', objavljeno je na ovoj stranici, a vezano uz jedan riječki fakultet.

Mene je kao studenticu laika godinama maltretirao tamošnji profesor koji više ne predaje u toj ustanovi ali je " za nagradu " dobio vrlo visoku poziciju u crkvenim krugovima . Taj nimalo " Božji čovjek " mi je ubio volju za životom i dugo sam razmišljala da li da ovo napišem, objavljeno je anonimno.

Predugo vremena je prošlo, nastavila je, od tada i ne znam da li bi ga imalo smisla sada prijaviti za nanesenu duševnu patnju . 'Tada sam ga prijavila dekanu tamošnjeg fakulteta . Dekan mi je tada  kazao da sam " luda " i da sam ja " Napast " i uručio mi moje dokumente i tim činom mi je definitivno onemogućio nastavak školovanja na toj ustanovi .

Pri tom mi je zaprijetio riječima " Možeš ti nas tužiti ali ti si suviše glupa za to " 

Tada sam znala da je moj zlostavljač pobijedio.

Jedina satisfakcija je šta će ta ustanova ( prepuna licemjera , lihvara i ženomrzaca ) uskoro prestati sa djelovanjem u gradu Rijeci. Ipak ima Boga, napisala je ova žena.

2. 'Prije svega da kažem iako su muškarci u većini slučajeva ti koji su krivi za psihičko i fizičko zlostavljanje, ali itekako ima i osoba ženskog roda.

Sve je počelo kada sam sumnjala na nekakvu bolest na intimnom dijelu tijela te sam odlučila da posjetim ginekologinju jer sam mislila da bi mi bilo ugodnije nego kod ginekologa.

Taj dana kada sam imala zakazan termin, ušla sam u ordinaciju i sve je bilo u redu do samog pregleda. Ta ginekologinja je započela pregled uz odvratne komentare tipa "ajde nije ti prvi put da te neko dira" "šta ti je, opusti se, jesi takva ukočena i u krevetu" ja sam samo mirno ležala.

Nakon toga je počela prstima pregledavati me po intimnom dijelu tijela i mene je to zaboljelo, na šta je ona rekla "je l tako vrištšs i kada te dečko dira?" Jedva sam čekala da se to završi i da konačno odem.

Srećom, nije mi bilo nista, ali sam se osjećala toliko jadno i poniženo. Da napomenem da sam imala 17 godina i poznajem dvije djevojke koje su imale slična iskustva sa dotičnom ginekologinjom, te je jedna od njih prijavila dotičnu, ali se ništa nije promijenilo u 3 godine, objavila je jedna djevojka.

3. 'Žao mi je kad vidim da se ništa nije promijenilo od vremena kad sam ja studirala glumu, stoji nadalje na ovoj Facebook stranici.

'Sa Akademije sam izašla toliko istraumatizirana. Mislila sam da je do mene, da sam ja slaba, i da nemam “ono nešto” da bi bila glumica. Sada, puno godina kasnije, shvaćam da pojedini profesori glume svoje neznanje kompenziraju zastrašivanjem, ubijanjem svakog samopoštovanja i dostojanstva studenata.

A žene profesorice su tek tema za sebe. Ne znam da li imaju “strah” od mlađih, ljepših i talentiranijih kolegica ili je nešto drugo u pitanju, ali verbalno i psihičko uništavanje studentica je bilo sveprisutno i svakodnevno, napisala je ova žena.

4. 'Ovo što pišem desilo se prije skoro jednog desetljeća. Radilo se o jednom splitskom fakultetu i  tamo dobro poznatom profesoru. 

Pozivao me u svoj ured bez nekog valjanog razloga i stalno imao neprikladne i dvosmislene komentare. Jednom prilikom stajao je iza mene dok sam pisala i prokomentirao moj dekolte pred 200-injak studenata. Nakon toga studij sam nastavila u Bosni i Hercegovini gdje situacija nije ništa bila bolja.

Jedan profesor, tada još uvijek asistent otvoreno mi se nabacivao gdje god bi ga srela. Na konzultacijama je sve eskalirao te me prisilno poljubio i prokomentirao da bi želio saznati jesam li prirodna plavuša pokušavajući mi otkopčati remen, opisano je na stranici 'Nisam tražila'

5. 'Prije par godina ja sam imao 30 ona oko 19 godina. Radio sam u jednom restoranu sezonski, tu je bila jedna konobarica iz Splita koja svaki put kad bi ušla u kuhinju hvatala me i stiskala za guzicu, više puta sam je tražio da prekine, da imam djevojku i da me ne zanima, pošto smo živjeli u zajedničkom smještaju. Više puta mi je upadala u kupaonicu i govorila pokaži mi ga, hoću da vidim svog prijatelja itd.

Kad mi ne pukao film zaprijetio sam joj da ću sve ispričati poslodavcu. Ona rekla da ako to napravim, da će mi priredit pakao u životu i optužiti za silovanje/napastovanje, napisao je anonimno ovaj muškarac.

6. 'Na prijemnom ispitu na Akademiji dramske umjetnosti rečeno mi je da stanem četveronoške.

Tadašnji profesor me je udarao svojim dlanom po guzici i govorio da mučem kao krava. Znam da nisam bila jedina kojoj je to radio, objavljeno je nadalje.

7. 'Pošto vidim da se brojna sveučilišta diljem regije javljaju, podržavaju i pozivaju na prijavljivanje slučajeva uznemiravanja i sve oblike zlostavljanja, zanima me hoće li se napokon netko oglasiti sa ovoga Sveučilišta u Bosni i Hercegovini ili će nastaviti sa zataškavanjem slučajeva seksualnog uznemiravanja studentica od strane tog profesora, objavljeno je na stranici 'Nisam tražila'

Ima i onih koji smatraju da se stvari neke pokrenuti naprijed, barem kada su pojedine institucije u pitanju. Evo i zbog čega.

Konkretno je riječ o jednom fakultetu iz Bosne i Hercegovine a anonimno stoji sljedeće:

'Profesori između sebe, na kavi pričaju o seksualnim iskustvima koje su imali sa studenticama. Ti doktori nauka, učeni ljudi - ajde što čine to sa djevojkama koje su mlađe od kćerki njihovih, još i bez i malo grižnje savjesti pričaju, hvale se svojim nemoralom. (par njih, točnije 3 čine, a mlađi su od 40 godina...)

Svaki profesor koji je zaposlen na tom fakultetu zna koji kolega zloupotrebljava svoj položaj i šuti o tome, ne poduzima ništa (od asistenata pa do samog vrha - neka se niko ne pravi nevinim, molim lijepo!).

Studenticama koje su podvrgnute seksualnom nasilju, nasrtanju tih kretena ostaje jedino da se štite međusobno. One sa viših godina, upozore nove djevojke koje dolaze, razmjene iskustava da bi ove nove generacije bile spremne ukoliko se nađu u istoj poziciji, upozorava se anonimno na stranici 'Nisam tražila.

Podsjetimo, izjave glumice Milene Radulović dovele su do uhićenja poznatog beogradskog profesora glume Miroslava Mike Aleksića.

Godinama je privatna škola glume „Stvar srca“ u Beogradu, koju je vodio redatelj Miroslav Mika Aleksić (68), slovila kao jedna od najkvalitetnijih takvih škola u Srbiji.

Roditelji su djecu slali na satove glume plaćajući i 60 eura sat iako su znali da je slavni učitelj strog, ponekad i grub.

Međutim, nisu sumnjali što se sve događa u toj školi.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Shutterstock 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/i-ova-studentica-podijelila-je-svoje-mucno-iskustvo-s-jednim-profesorom-na-splitskom-fakultetu-prokomentirao-je-moj-dekolte-pred-njih-200-injak-1072440 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=32c67981aa2be105f3a6cb1360ae3ddd92860b0a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=I+ova+studentica+podijelila+je+svoje+mu%C4%8Dno+iskustvo+s+jednim+profesorom+na+splitskom+fakultetu%3A+%E2%80%98Prokomentirao+je+moj+dekolte+pred+njih+200-tinjak%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fi-ova-studentica-podijelila-je-svoje-mucno-iskustvo-s-jednim-profesorom-na-splitskom-fakultetu-prokomentirao-je-moj-dekolte-pred-njih-200-injak-1072440 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fi-ova-studentica-podijelila-je-svoje-mucno-iskustvo-s-jednim-profesorom-na-splitskom-fakultetu-prokomentirao-je-moj-dekolte-pred-njih-200-injak-1072440 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘neprikladno‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Regija‘neprikladno‘

I ova studentica podijelila je svoje mučno iskustvo s jednim profesorom na splitskom fakultetu: ‘Prokomentirao je moj dekolte pred njih 200-tinjak‘

Piše M.P.
21. siječnja 2021. - 21:37

'Drage i dragi, to što trenutno ne objavljujemo Vaše ispovijesti, ne znači da smo Vas napustili.

Broj poruka u inboxu, koji raste iz minute u minutu, premašuje sve naše kapacitete. Trudit ćemo se da, od sutra, objavljujemo barem 20 ispovijesti dnevno.

Važno je da znate da se aktivno bavimo i svim pravnim aspektima, kako bi zaštitili svakog od Vas. Uskoro se vraćamo objavama, ali i donosimo korisne informacije.

Niste sami!, objavili su prije nekoliko sati administratori stranice 'Nisam tražila', formirane i napravljene prije nekoliko dana s ciljem da ženama, žrtvama bilo kakvog nasilja, olakša da o tome govore javno uz sigurnu anonimnost.

Od kada je stranica kreirana, 18. siječnja ove godine i to nakon što je mlada glumica Milena Radulović  u javnosti otvoreno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 05:15