StoryEditorOCM
Regija‘nemoguća misija‘

Evo što građani Sarajeva kažu o ljetovanju u Dalmaciji: ‘Da skupo? Preskupo! Pa ne idu baš na more ni ovi iz Zagreba‘

Piše vijesti sd
14. srpnja 2023. - 06:38

Sezona godišnjih odmora je započela, pa su reporteri portala klix.ba pitali građane Sarajeva mogu li si priuštiti ljetovanje i što misle o ljetovanju na Jadranu.

"Znam da su cijene skočile i da se čak i vile u Blagaju izdaju po cijeni od 900/1000 KM za noć. Mislim da u ove ‘komšijske‘ zemlje, zemlje regije, najteže možemo otići", kazala je jedna od anketiranih.

Komentirajući cijene u susjednoj Hrvatskoj, kazala je: "Pretpostavljam da to ima veze s inflacijom, ali da, definitivno smatram da to postaje nedostižno. Obitelj iz Zagreba ne može otići na more, što da mi pričamo!".

Među anketiranim je bilo i umirovljenika i studenata, a zaključak je isti za obje skupine - s prosječnim primanjima i bez pomoći "sa strane" - ljetovanje je "nemoguća misija".

"Kao što vidite, ja sam već ljetovala, a imam u planu još jednom", kaže anketirana umirovljenica, ističući da uspijeva pronaći adekvatan aranžman, ali da joj pri financiranju ljetovanja pomažu njena djeca.

Neki za ljetovanje planiraju i druge destinacije mimo Jadrana, a mnogi smatraju da su aranžmani i usluge koje se nude na primorju u susjedstvu preskupe.

"Nije skupo, već preskupo - u odnosu na primanja, uzevši na primjer umirovljenike s malim primanjima, a takvih je 70 posto", zaključuje jedan od anketiranih.

Jedan od anketiranih se našalio da je odlazak na more moguć, ali samo "ukoliko bi radili dva posla dnevno!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:46