StoryEditor
RegijaRUŠE REKORDE

Epidemija u BiH ne jenjava: danas 244 nova slučaja zaraze koronavirusom

8. srpnja 2020. - 13:33
Goran Mehkek/Ilustracija/HANZA MEDIA

U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 244 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime se ta zemlja približila rekordnom broju novozaraženih, zabilježenom u nedjelju, kada ih je bilo čak 289.

Kako su izvijestili entitetski zavodi za javno zdravstvo, u protekla 24 sata testirano je nešto više od 1500 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 123 osobe s područja Federacije BiH te kod 121 iz Republike Srpske. Prijavljen je i jedan novi smrtni slučaj povezan sa zarazom.

Pojedinačno je najveći broj novih slučajeva u Sarajevu, gdje je registrirano 45 novozaraženih, slijedi Bijeljina sa 25 slučajeva te Banja Luka sa 16.

Prema zbirnim podacima ukupan broj osoba zaraženih koronavirusom u BiH od početka epidemije sada je blizu 5.900, uz 208 smrtnih slučajeva povezanih s bolešću COVID-19.

Vlasti u BiH za sada ne najavljuju uvođenje dodatnih restriktivnih mjera, ali neprestano pozivaju stanovništvo na strogo pridržavanje onih koje su već propisane, a znače obvezu nošenja zaštinih maski, održavanje fizičke distance te zabranu okupljanja u skupinama većim od 50 osoba.

Predsjednik vlade RS Radovan Višković u srijedu je potvrdio kako u tom entitetu neće biti uvođenja dodatnih restrikcija, ali će se strožije nadzirati poštivanje postojećih mjera uz rigoroznije kažnjavanje onih koji te mjere ne poštuju.
 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 16:55