StoryEditor
Regijalider SNSD-a

Dodik otkrio što mu je Putin rekao na zadnjem sastanku: ‘Deset puta mi je to ponovio...‘; Odgovorio i na pitanje ‘je li ruski igrač‘

Piše PSD
20. travnja 2022. - 10:36

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je on "igrač srpskog naroda i Republike Srpske", međutim nije negirao da je "ruski igrač".

Dodik je ovo rekao u gostovanju na FTV-u, kao odgovor na direktno pritanje je li "ruski igrač", prenosi Klix.ba.

"Koristim dobre odnose sa Putinom kojeg cijenim kao velikog državnika jedne velike zemlje, moćan čovjek koji je uvijek bio korektan prema nama. Nikada nije tražio ništa. Taj isti Putin je 10 puta meni rekao samo da poštuje Dejtonski sporazum, ako ja odem izvan Dejtonskog sporazuma da podrške nema. To mi je rekao i zadnji put", kazao je Dodik.

Dodao je da su dogovorili ekonomsku suradnju, da grade i pojačaju priču oko plinovoda koji, prema Dodikovim tvrdnjama, "osporavaju u Sarajevu već 15 godina".

"Ja sam rekao da u ovom sukobu trebamo biti neutralni i mislim da je to najbolja pozicija. Prvo, Rusija je garant Dejtonskog sporazuma. Kakav je to svijet u kojem mi možemo uvoditi sankcije Rusiji? To da ja sad trčim za nekim politikama, a da rušim svoje principe, mi nećemo dati suglasnost da se Rusiji uvedu sankcije na nivou BiH", naglasio je Dodik.

Ponovio je svoj stav da je za BiH najbolja politika ostati nuetralan.

"I moja pozicija prema tome nije ruska, to je pozicija neutralnosti. Mi smo rekli da poštujemo teritorijalni integritet, tražimo da se rat što prije završi i da stradanja prestanu. Da su i Rusi i Ukrajinci naši bratski narodi i da mi ne možemo u tom pogledu biti ni na jednoj strani. Ja to tako vidim. Netko ne vidi, netko neće, netko nema svoj stav, samo čeka što će neko javiti iz Brisela ili neke druge destinacije. Ja pokušavam ipak razmišljati", poručio je lider SNSD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2022 22:48