StoryEditorOCM
Regija‘spavali do podne‘

Crnogorci nakon potresa: ‘Cijela Juga se probudila prije nas! Javljamo sutra jesmo li svi na broju...‘

Piše Vijesti SD
14. ožujka 2024. - 09:05

Crnogorski mediji kratko su izvijestili o snažnom potresu, a tamošnji stanovnici šale se kako su se diljem regije oglasili o potresu prije njih. Na stranicama EMSC-a već je tisuću reakcija iz Crne Gore, Hrvatske i BiH...

“Dobro jutro radni narode Crne Gore, dosta ste spavali do podne”, jedna je od reakcija svjedoka potresa koji je nekoliko minuta nakon četiri sata ujutro pogodio crnogorsko područje. Iz dubokog sna probudio je mnoge diljem Hrvatske i BiH. Crnogorski mediji kratko su rano ujutro izvijestili o snažnom potresu, a na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) stiglo je preko tisuću reakcija.

“A viđi ovo, cijela Juga se probudila da prokomentariše prije nego mi u CG đe je i bio zemljotres. Javljamo sutra jesmo li svi na broju. Ostajte nam dobro!”, piše jedan Crnogorac, prenosi 24 sata.

“Taman sam bila krenula da spavam, više ga ne smijem zaspit…”, piše jedna svjedokinja iz Crne Gore.

“Treslo je baš dobro i dugo je trajalo, spavali smo svi u kući, ali je vječnost koliko je drhtalo, kako su sekunde nekad velike…”, još je jedna od reakcija.

Nakon prvog i najjačeg, uslijedio je niz slabijih potresa. Onaj od 3,1 po Richteru zatresao je u 4.30 sati, potom od 2,3 po Richteru u 5.01 sati, još jedan u 5.18 sati od 2,6 po Richteru i posljednji od 2,8 po Richteru u 5.38 sati.

Kako su izvijestili iz Seizmološke službe RH, epicentar bio je 56 kilometra Sjeveroistočno od Dubrovnika. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je VII (sedam) stupnjeva EMS. Za sada nema podataka o eventualnoj šteti, a prema informacijama tamošnjega Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, šteta je mogla biti izazvana u epicentralnom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:30