StoryEditor
Politikasložna braća

Svi istaknuti splitski HDZ-ovci bili su na istom mjestu. Škorić okrenuo ploču, bivši kickboksač jedini udario kontru; Doznajemo što se događalo

Piše D.B.
12. veljače 2020. - 23:15
Privatna Snimka

Hrvatsku demokratsku zajednicu drma žestoki početak unutarstranačke kampanje za predsjednika stranke, ali Andrej Plenković može mirno spavati što se tiče splitskog HDZ-a. 

Večeras je, naime, u Splitu održan sastanak Plenkovićevog izbornog stožera, a prema informacijama kojima raspolažemo, dokumentiranim i fotografijama sa skupa, gotovo svi viđeniji HDZ-ovci na čelu s političkim tajnikom HDZ-a Antom Sanaderom, splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i županom splitsko-dalmatinskom Blaženkom Bobanom dali su podršku aktualnom premijeru.

Plenković može računati I na glasove splitskih gradskih vijećnika Duje Sučića, Domagoja Maroevića, Marije Čizmić, Filipa Odrljina, županijskih vijećnika Ivice KusićaIvana Ike Bikića, kao i na podršku Ante i Vice Mihanovića,  Stipe Čogelje, Kruna Peronje, Ante Nosića, Tomislava Đonlića, Anđelka Katavića, Ivice Tafre…

Kako doznajemo, preko 90 posto predsjednika temeljnih ogranaka dalo je podršku Plenkoviću, a to je naposlijetku napravio i Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.

Škorić je, podsjetimo, i sam najavio kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a ali se, za razliku od ostalih čelnika HDZ-ovih dalmatinskih ogranaka, koji su i prije početka službene kampanje dali podršku Plenkoviću, do sada nije izjašnjavao.

Svoju odluku da će podržati Plenkovića obznanio je i na Facebooku, te obrazložio zašto je to  sada napravio.

- Promatrao sam posljednjih dana smjer ove unutarstranačke kampanje koja se usijala iznad svih granica dobrog ukusa i koja vodi isključivo prema podjelama, a ne jedinstvu stranke koje nam je u ovom trenutku jedino potrebno i upozoravao na posljedice koje takav pristup može izazvati.

Od početka sam bio zagovornik što veće demokratizacije stranačkih procesa i širenje koncepta 'jedan član-jedan glas', ali ova očita blokovska podjela koja se posljednjih dana intenzivira me nagnala da se na ovaj način očitujem - napisao je, među ostalim Škorić.

Marko Žaja, kako doznajemo, jedini se od okupljenih izjasnio za Mira Kovača te predstavio kao šef njegovog stožera u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. studeni 2020 10:34