StoryEditorOCM
Politikahajdaš dončić

Ogorčeni SDP-ovac: Možemo gleda samo svoj interes! A matematika im je teška kao paprika

Piše Goran Penić/JL
27. lipnja 2023. - 11:55

- Možemo! ne želi preuzeti odgovornost za promjene u Hrvatskoj i gledaju samo svoj interes da postanu druga opcija u Hrvatskoj i prva na ljevici – komentira za Jutarnji list potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić najnoviju odluku vrha stranke Možemo! da samostalno izađu na parlamentarne izbore iduće godine.

Jedan od najutjecajnijih SDP-ovaca u vrhu stranke kaže kako šef SDP-a Peđa Grbin nema ništa s ovom odlukom u smislu da postoji neka njegova odgovornost jer su u SDP-u ostali na istim pozicijama.

- SDP je pokazao jednu želju da se promijeni hrvatsko društvo i da imamo široku koaliciju, a Možemo! - koje gleda svoj interes i žele postati druga politička stranka u Hrvatskoj i prva na ljevici - nije prepoznao taj moment i ne žele preuzeti odgovornost. Ali, daleko od toga da SDP zbog toga plače i cvili. To je možda čak i dobro za SDP, ali to ne znači da je dobro i za Hrvatsku – kaže Hajdaš Dončić.

Izborni sustav u Hrvatsko je, dodaje, takav da honorira prvi blok ili prvu stranku.

- Ako je nekome matematika teška kao paprika to je njihov problem – poručuje potpredsjednik SDP-a.

Kada je riječ o koaliciji u Zagrebu, gdje SDP drži vlast Možemo! Hajdaš Dončić kaže kako je stvar gradske organizacije kako će to u budućnosti izgledati.

- Ja za razliku dod drugih platformi u Hrvatskoj ne miješam lokalnu, gradsku, regionalnu i nacionalnu politiku. Kada će političke stranke shvatiti da to nije isto, one će evoluirati – zaključuje Hajdaš Dončić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:27