StoryEditorOCM
Politikapodnio zahtjev

Mislav Kolakušić želi se vratiti u Sabor, evo kako misli zaobići Jandrokovićevo protivljenje

Piše vijesti sd
18. rujna 2024. - 17:48

Mislav Kolakušić, koji se odrekao saborskoga mandata u korist zamjenika Dražana Dizdara, kako bi se mogao kandidirati za zastupnika u Europskom parlamentu, želi se vratiti u Sabor.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prošli je tjedan bio sasvim jasan o tom pitanju:  "Kolakušić je dao ostavku, Dizdar je došao na njegovo mjesto. Ostavka je neopoziv čin, on će se obratiti nadležnom tijelu Hrvatskog sabora koji će mu odgovoriti. Ja mogu načelno reći da, kada se podnese ostavka, po onome što piše u Poslovniku, saborski zastupnik više nije saborski zastupnik", rekao je jandrokovič, piše Dnevnik.hr.

Stoga je Kolakušić primijenio drugačijuu pravnu logiku. "Sutra će Pravo i pravda u Hrvatskom saboru podnijeti svoju Odluku o određivanju zamjenika zastupnika s ciljem da prof. Dizdara koji ne može nastaviti obnašati dužnost iz opravdanih privatnih razloga zamijeni Mislav Kolakušić", napisao je donedavni europski zastupnik na Faceboku, a kao argument stavio je link obrazloženja odluke koja će biti podnesena Hrvatskom saboru.

Obrazloženje Prava i pravde može se pročitati OVDJE.

image

 Gordan Jandroković bio je jasan o mogućnosti Kolakušićeva povratka u Sabor

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 17:49