StoryEditorOCM
PolitikaHDZ PROZIVA

‘Milanovićeva najdraža suradnica je pravomoćno osuđena, ostao mu je samo Dragan K.‘

Piše vijesti sd
5. travnja 2024. - 17:14

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) objavila je u petak na svojoj službenoj stranici na društvenoj mreži Facebook kraći tekst o povezanosti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te bivše županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel i bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića.

Naime, neslužbeno se doznaje da je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske potvrdio gotovo cijelu osuđujuću presudu protiv Marine Lovrić Merzel, a Jutarnji list je u srijedu doznao da je nekadašnji ministar zaštite okoliša i prirode u vladi Zorana Milanovića i kandidat Socijaldemokratske partije na nadolazećim parlamentarnim izborima Mihael Zmajlović u zagrebačkom hotelu Esplanade sreo Kovačevića i s njime razgovarao.

Podsjetimo, Kovačević je vlasnik privatnog kluba u Slovenskoj ulici u Zagrebu u koji su tijekom pandemije koronavirusa i lockdowna koji je zbog nje proglašen zalazili brojni viđeniji Hrvati. Među njima bio je i Milanović, koji je svojevremeno rekao da ga je tamo pozvao prijatelj iz Dalmacije jer je u klubu ostalo hrane kojoj je prijetilo bacanje.

"Milanović izgubio Marinu L. M. - ostao mu Dragan K.", napisao je HDZ na početku svoje objave na Facebooku.

"Milanovićeva najdraža županica Marina Lovrić Merzel pravomoćno je osuđena, donosi Jutarnji, na 6 godina zatvora. Posrnula SDP-ovka primala je mito, peglala službene kartice za privatne zabave & šakom i kapom dijelila javni novac prijateljima i „savjetnicima“ s lažne desnice. S njom se Milanović intenzivno družio - otprilike kao s ortakom Draganom Kovačevićem. Dvostruko ga je pogodila vijest da će njegova bliska suradnica još koju godinu morati ostati iza rešetaka: em suosjeća s njom, onako empatičan kakav jest prema svima iz SDP-a, em je izgubio operativku na koju je ozbiljno računao za izbore. Milanoviću ostaje utjeha da mu je drugi kućni frend Dragan K. još uvijek na slobodi, pa ga može koristiti kao časnika za vezu koji prenosi upute nositeljima partijskih lista. A po potrebi i kao rizničara kampanje", ustvrdio je HDZ.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 12:01