StoryEditorOCM
PolitikaHDZ-ov gromobran

Habijanov ‘nasljednik‘: Je li ovaj ambiciozni Slavonac budući ministar u Plenkovićevoj Vladi?

Piše H.P.
23. veljače 2024. - 20:02

Prije nego što je postao ministar gospodarstva, HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan (42) dobio je ulogu HDZ-ovog gromobrana u "Otvorenom" HRT-a. Pa je tako mjesecima gostovao na Prisavlju i gotovo se pretvorio u inventar TV studija. 

Nema teme koju Habijan, inače pravnik, nije pokrivao. I eto, čovjek je na kraju napredovao. Postao član Vlade.

Njegovu je ulogu, po svemu sudeći, preuzeo još jedan HDZ-ov saborski zastupnik, 44-godišnji Nikola Mažar. I on ima završen Pravni fakultet, kao i Habijan. Iza njega je poraz na neposrednim izborima za gradonačelnika Vukovara (bivši HDZ-ovac Ivan Penava je bio uspješniji), a u Sabor je ušao 21. siječnja 2021., kao zamjenik zastupnika Darka Puljašića.

Izbor novog šefa DORH-a Ivana Turudića, tzv. lex AP, prosvjed oporbe i njihovi zahtjevi... samo su neke od tema u kojima se Mažar dosad okušaou "Otvorenom". Naravno da ga HDZ-ovi PR-ovci pripremaju za određene teme, ali konačni dojam će ipak ovisiti o njemu. Hoće li biti gromobran stranke ili samo njezin "maneken", brzo će se razjasniti... Bude li ovo prvo, ne treba isključiti ni mogućnost da upravo Mažar u bližoj budućnosti postane novo ministarsko ime u eventualno trećem uzastopnom premijerskom mandatu Andreja Plenkovića. 

Taman kad iz oporbe prigovore da HDZ više nema odakle nabaviti ministre, podsjećajući da ih se pod Plenkovićem promijenilo čak 30, "zajedničari" izvuku novog kandidata. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:19