StoryEditorOCM
PolitikaPOKUŠAJ MANIPULACIJE

Ermini Lekaj Prljaskaj hakirani profili društvenih mreža: ‘Posebno sam zabrinuta zbog jedne objave‘

Piše PSD.
12. travnja 2024. - 21:39

Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, požalila se kako su joj hakirani profili na društvenim mrežama. Također, apelira na građane da ne nasjedaju na lažne objave koje dolaze s njenih hakiranih profila, piše Jutarnji list. 

Priopćenje Ermine Lekaj Prljaskaj prenosimo u cijelosti.

- Kako sam već izvijestila neke od predstavnika medija, ovim putem želim Vas obavijestiti da su mi hakirani i blokirani svi profili na društvenim mrežama. Od jučer mi je onemogućeno voditi kampanju preko društvenih mreža niti komunicirati sa svojim izbornim stožerom. Iako sam kao i uvijek svakodnevno prisutna na terenu i među građanima, društvene mreže su mi od iznimne važnosti, naročito sada jer XII. izborna jedinica je velika i obuhvaća cijelu državu.

Ovim putem apeliram na građane da ne nasjedaju na lažne objave koje dolaze s mojih hakiranih profila. Posebno želim istaknuti da sam zabrinuta zbog objave u kojoj se navodi da imam financijskih teškoća i da molim građane da mi uplate 1000 eura. Ovo je potpuno lažna objava, i molim sve građane da je ignoriraju.

Želim istaknuti da su ove lažne objave pokušaj diskreditacije i ometanja moje kampanje. Ovo je ozbiljan napad na demokratski proces i pokušaj manipulacije građanima.

Uz sve mjere opreza koje poduzimam kako bih riješila ovu situaciju, surađujem s relevantnim institucijama i stručnjacima za cyber sigurnost kako bih osigurala integritet i sigurnost mojih komunikacijskih kanala.

Zahvaljujem na razumijevanju, podršci i solidarnosti u ovim izazovnim trenucima. Iskreno se nadam da će ovaj incident potaknuti jaču svijest o važnosti sigurnosti na društvenim mrežama i potrebi za zaštitom istih - navodi Ermina Lekaj Prljaskaj u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:28