StoryEditor
Hrvatskapotvrđen koronavirus

Svi zaposlenici hrvatske tvrtke koji su radili sa zaraženim mladićem poslani kući, do daljnjega će raditi od kuće: ‘Riječ je o izvanrednoj situaciji‘

Piše PSD, H
25. veljače 2020. - 14:59
Ronald Goršić/HANZA MEDIA

Neslužbene informacije govore da mlađi muškarac za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus radi u Ericsson Nikoli Tesli, velikoj hrvatskoj tehnološkoj firmi.

On je u petak bio na poslu, a početkom tjedna se sam javio na testiranje u zagrebačku kliniku Fran Mihaljević jer je u Milanu bio na utakmici Lige prvaka Atalanta - Valencia.

Svi koji su s njim dijelili radni prostor u utorak su poslani kući i savjetovano im je da se testiraju na koronavirus, a do daljnjega će raditi od kuće, doznaje se u utorak u toj tvrtki.

- Riječ je o izvanrednoj situaciji, naša kompanija ima svoje protokole po kojima ćemo postupati te smo u kontaktu sa svim zaposlenicima - rekla je Hini direktorica marketinga u Ericssonu Snježana Bahtijari.

Dodala je kako je u tvrtku poslijepodne stigla epidemiološka služba radi daljeg postupanja, a javio im se i Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za takve krizne situacije te su u izravnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da će se u daljnjem postupanju koncentrirati na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način, a za osobe s kojima je kontaktirao bit će organizirana karantena.

#KORONAVIRUS#FRAN MIHALJEVIĆ

Izdvojeno

07. srpanj 2020 00:21