StoryEditorOCM
Hrvatskacivilne žrtve

Selak Raspudić zbog Vukovara ‘oplela‘ po Sandri Benčić: ‘To je kvaziljevičarsko prese*avanje‘

Piše vijesti sd
20. studenog 2023. - 10:49
Marija Selak Raspudić potvrdila je i obrazložila Mostovu izjavu da je Sandra Benčić ‘veći Pupovac od Pupovca‘Damjan Tadić/Cropix

Na hrvatskoj političkoj sceni, u predizbornoj atmosferi, još traju odjeci subotnje Kolone sjećanja u Vukovaru.

Nakon što je Sandra Benčić odala počast svim civilnim žrtvama u Vukovaru, Most se javio s oštrom kritikom optuživši ju da je "veći Pupovac od Pupovca". S oštrom kritikom nastavila je Mostova saborska zastupnica Marija Selak Raspudić.

"Taj jedan izvanjski humanizam više dehumanizira nego bešćutnost jer kada je netko bešćutan postoji alternativa. To služi tome da vi sebi lijepite neku medalju da ste bolji od drugih i to vrijeđa sve građane Hrvatske. To nije ništa nego kvaziljevičarsko prese*avanje. Neka objasne za koga se točno hodalo u Koloni sjećanja, koje to civilne žrtve službena Kolona ne priznaje i koga se točno ubijalo 19. studenog.

Krajnje je neprimjereno bacanje vijenca na taj dan. To je izraženi oblik bešćutnosti i stvar nije banalna. Zato kažemo veći Pupovac od Pupovca jer se i sam Pupovac ove godine povukao. Pa SDP prema Možemo izgleda kao desni centar. Zašto oni nisu pozvali sve građane srpske nacionalnosti da se pridruže Koloni i odaju počast svim žrtvama. Što je najgore od svega, to nije neko progresivno ponašanje, nego najobičniji jugokompleks", rekla je Selak Raspudić za N1.

Ona je istaknula da je Benčić ranije potpisala deklaraciju o zajedničkom jeziku koja propisuje da su hrvatski i srpski isti jezik.

Marija Selak Raspudić kazala je kako nema šanse da Most ide s HDZ-om, a komentirala je i eventualnu koaliciju HDZ-a i Domovinskog pokreta.

"Nije normalan taj odnos gdje se na takav način odnosite prema nekome, a sutra idete u istom čamcu. To dovodi do nepovjerenja građana u politiku, i njih vodi isključivo osobni interes", rekla je za N1 Mostova saborska zastupnica.

Sandra Benčić za sada nije reagirala na njene izjave.

image

‘Neka objasne za koga se točno hodalo u Koloni sjećanja, koje to civilne žrtve službena Kolona ne priznaje i koga se točno ubijalo 19. studenog‘, pitala je Selak Raspudić

Ivan Perić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:51