StoryEditor
Hrvatskanije se pokajao

Ratni zločinac Kordić diplomirao teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu: Boga je otkrio u ćeliji u Haagu, želja mu je postati đakon

22. rujna 2020. - 21:27
Ranko Šuvar/arhiva/Cropix

Da je Dario Kordić otkrio Boga u ćeliji u Haagu već je odavno svima poznato. A da je diplomirao teologiju na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu objavljeno je danas na Facebook stranici Hrvatska zvona.

- Čestitamo našem Dariju koji je danas obranio svoj diplomski rad i postao magistar teologije – poručili su njegovi kolege iz Hrvatskih zvona, udruge koja cilja „u društvo Bosne i Hercegovine unijeti nove ljude, nova znanja i nove vrijednosti - a koja je na prošlim parlamentarnim izborima u BiH surađivala s Hrvatskom republikanskom strankom.

Kordić je u Haagu osuđen na 25 godina zatvora zbog ratnog zločina u Ahmićima, kršenja zakona ili običaja ratovanja, teških kršenja Ženevskih konvencija, te progona na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, ubojstava, nehumanih djela te zatvaranja kao djela zločina protiv čovječnosti.

Nakon što je odslužio dvije trećine kazne Kordić je pušten na slobodu, a u Zagrebu ga je uz taktove Thompsonovih pjesama dočekao i sisački biskup Vlado Košić.

U travnju prošle godine Kordić je održao predavanje studentima u studentskom domu Stjepan Radić. Skup je organizirao don Damir Stojić. Na njemu Kordić nije rekao ni riječi pokajanja zbog zločina nad bošnjačkim civilima, ženama i djecom u zoni njegove odgovornosti u Lašvanskoj dolini.

Posljednjih šest godina Kordić živi s obitelji u Zagrebu, a na uvjetnoj slobodi je do 2022. godine. Želja mu je postati đakon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 06:32