stdClass Object ( [id] => 1244810 [title] => Puljak krenuo u pohod na Sabor: povukao je hrabar, ali riskantan potez, pljuska koju je udijelio Milanoviću prilično je odjeknula. U Centru su očito shvatili jedno... [alias] => puljak-krenuo-u-pohod-na-sabor-povukao-je-hrabar-ali-riskantan-potez-pljuska-koju-je-udijelio-milanovicu-prilicno-je-odjeknula-u-centru-su-ocito-shvatili-jedno [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Centar Ivice Puljka prva je oporbena stranka koja je Zoranu Milanoviću jasno, glasno i nedvosmisleno rekla “ne”.

Obuka šačice ukrajinskih pirotehničara i pripadnika saniteta u Hrvatskoj očito je bila kap koja je prelila čašu. I dok se ostatak oporbe trudi da ne naljuti predsjednika Republike u njegovom gotovo pa proputinovskom odbijanju da – iz dišpeta HDZ-ovu premijeru Andreju Plenkoviću - dozvoli dolazak pripadnika ukrajinske vojske, splitski gradonačelnik odlučio je distancirati se od zagrljaja Milanovićeva šinjela.

Javnosti jasno reći da je predsjednikova politika štetna, štoviše staviti je u isti ravan s onom Plenkovićevom. I udariti temelje novoj strategiji Centra s kojom će ta stranka, po svemu sudeći, izići na iduće parlamentarne izbore.

- Hrvatska se hitno treba emancipirati i distancirati od politike Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. U svakom njihovu dosadašnjem sukobu gubitnik je bila Hrvatska, njezino dostojanstvo i međunarodni ugled.

Samo dva neozbiljna, neodgovorna i domoljubno ili patriotski neosjetljiva politička tvrdoglavca nisu u stanju sjesti za stol i argumentirano razgovarati o ovako delikatnoj temi i donijeti zajednički sukreirane odluke, kako to nalaže Ustav. Ne izlažući Hrvatsku nepotrebnim blamažama pred europskom i međunarodnom javnošću – poručuje Centar u priopćenju.

Prema njihovim riječima, Plenković i Milanović “u vlastite tvrdoglave sukobe žele uvlačiti sve druge političke opcije kao svoje političke ovisnike pa tako i sada žele da se preko saborskog prebrojavanja razvrstaju dva tabora njihovih pijunčića”. Ne da bi se odlučivalo o pomoći Ukrajini, nego kako bi se u Saboru prebrojali “poklonici veličine ega Plenkovića i Milanovića”.

---

image
Nikola Vilic/Cropix
---

Taoci vladajuće stranke

To da Puljak ne štedi Plenkovića znalo se već ranije. Pobjednik splitskih izbora odavno je lansirao parolu “ili Hrvatska ili HDZ”, jasno dajući do znanja da Hrvatska ne smije biti talac stranke koja je pravomoćno osuđena za korupciju. No tako jasna i oštra osuda Milanovićevih poteza od strane jedne oporbene stranke potpuna je novost na domaćoj političkoj sceni.

- Ili Zoran Milanović ili ozbiljna oporba HDZ-u. Dokle god je oporba zarobljena u to da je Zoran Milanović zapravo čelnik oporbe, od oporbe HDZ-u neće biti ništa. Takva oporba je talac neuračunljive politike koja je u stanju sukobe s HDZ-om i Andrejom Plenkovićem s jedne strane miriti suglasnošću s politikama Viktora Orbana i Milorada Dodika s druge strane.

U takvim se društvima stranka Centar ne vidi - poručuju rezolutno Ivica Puljak, Dalija Orešković i Marijana Puljak.

Pljuska koju su udijelili aktualnom predsjedniku prilično je zvučna. Za njih, Milanović je svoju šansu da bude čuvar i jamac ustavnih vrijednosti “trošio na svakom koraku kao da je predsjednički mandat dobio na lutriji”, između ostalog i u Klub Dragana Kovačevića. Svojim ponašanjem priznaje da je “svoju tvrdoglavost spreman podići do razine svoje nebitnosti.” Te, zajedno s Plenkovićem, Hrvatsku smješta na - Orbanov šal.

---

image
Nikola Vilic/Cropix
---

- Čovjek se bahato može ismijavati Hrvatskom koja je preživjela pokušaje aneksije svojih teritorija krvavim ratom u devedesetima i Ukrajinom koja svoje komadanje doživljava danas. Ne znati reagirati na jedan podmukli šal koji je sve samo ne šala prava je slika zaštite dostojanstva Hrvatske s jedne strane, i empatije prema žrtvi Ukrajini s druge strane.

Zato naša stranka u igrokazima prebrojavanja veličine ega Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića neće sudjelovati ni toliko da sudjeluje u ikakvim raspravicama i lažnim glasanjima u Hrvatskom saboru. Jer će, ma kako ono završilo, gubitnik u tom glasanju biti Hrvatska – zaključuju u Centru.

Ovakvo pozicioniranje Centra godinu i pol dana prije parlamentarnih izbora prilično je hrabar, ali i riskantan potez. No Puljak je i do sada pokazivao da od rizika ne bježi.

Riskirao i profitirao

On je jedini hrvatski gradonačelnik koji je godinu dana nakon izbora podnio ostavku i izišao na nove izbore. Rizik mu se tada isplatio, jer je na tim izborima maksimalizirao svoj rezultat i osvojio stabilnu vlast da mirno može upravljati Splitom iduće dvije i pol godine.

Ovoga puta on i njegovi suradnici očito su ocijenili da oporba – sve dok je u sjeni Milanovićevih političkih ludovanja - ne može pobijediti HDZ. I zato se žele na vrijeme distancirati od takve politike. Te Centru osigurati manevarski prostor za šire okupljanje pojedinaca i političkih opcija s kojima će do idućih parlamentarnih izbora pokušati izrasti u novu političku snagu.

U vrijeme kada su hrvatskom politikom dominirale dvije političke opcije, pa je HDZ imao 30, a SDP 25 posto podrške među biračima, odnosi su se slagali sami po sebi. HDZ je pod svojim kišobranom okupljao desne, a SDP lijeve stranke. Formirale su se svjetonazorski podijeljene koalicije koje su, u odnosu na to koliko su zastupnika dobili na izborima, formirale desnu ili lijevu vladu.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Propašću SDP-a, koji više nije ni najjača oporbena stranka u Saboru, situacija se stubokom promijenila. Sada ta dva politička pola nisu ni približno jednaka i nitko više ne trči u SDP-ov zagrljaj niti olako prihvaća da mu s Iblerova trga pišu i definiraju politike. Nema nikakve dvojbe da se kave među oporbenim čelnicima posljednjih mjeseci intenzivno piju, ali da svi važu hoće li ulaskom u neki zajednički antihadezeovski pakt više dobiti ili izgubiti.

U takvim je okolnostima Centar procijenio da onaj tko prvi iziđe s vlastitom platformom prema van – pogotovo ako je riječ o novomu na političkoj sceni - ima šanse profitirati. Pritom su crveni karton dali Milanoviću i Plenkoviću. Ali za sada ne i suradnji s SDP-om.

No jasno je i u taj savez – za koji lider SDP-a Peđa Grbin zdušno navija, računajući da bi zajednički nastup na izborima SDP-a, platforme Možemo i Centra prikrio slabosti njegove stranke – ne želi ući kao junior partner. Prije nego što pokuša i sam među biračima ojačati svoju poziciju.

---

Ljubav je cvjetala od Knina do Zadra

Ivica Puljak i Zoran Milanović nisu do sada izmjenjivali teške riječi. Pantovčak je pozdravio njegov reizbor za splitskoga gradonačelnika. Na ovogodišnju obljetnicu obilježavanja "Oluje" u Kninu predsjednik je došao u pratnji Puljka i zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Srdačno su se pozdravili i tijekom nedavnog Milanovićeva posjeta splitskom Ekonomskom fakultetu, a zajedno su bili i ovih dana na svečanom obilježavanju Dana grada Zadra. Inače, upravo Puljkov odlazak u Zadar dio analitičara smatra neformalnim početkom njegove kampanje za parlamentarne izbore.

---

---

Puljak: Na našem putu nema mjesta starim svađalicama

Gradonačelnik Ivica Puljak za "Slobodnu Dalmaciju" dodatno je pojasnio zašto su se u Centru odlučili distancirati od Milanovića i njegovih poteza.

- Hrvatskoj su potrebne ozbiljne političke promjene da bi se izvukla iz teškog stanja u koje ju je doveo korumpirani HDZ. A do toga je moguće doći samo novim političkim sadržajima, novim pogledom, pa i novim porukama. Zoran Milanović je, nažalost, nositelj starog jalovog prepucavanja s Andrejom Plenkovićem koje HDZ ne ruši, nego ga još hrani – ističe Puljak.

Oporba je, prema njegovim riječima, "zarobljenik Zorana Milanovića kao lidera limitiranog na to da uvijek bude slabija druga strana medalje na kojoj je prva i jača strana HDZ".

- Naš projekt stranke Centar od početka se razvija bez računanja na tu zamku stare klackalice u kojoj HDZ uvijek pobjeđuje. Pa čak i kad privremeno izgubi, njegove politike ostaju trajati dok opet ne pobijedi. Stranka Centar ni u Splitu nije računala na stare zadane političke odnose, nego je donijela nove. Zato ne samo da je HDZ poražen, nego se iskorjenjuju njegove koruptivne politike iz grada da se više nikad ne vrati na vlast – upozorava Puljak.

Deklarira spremnost Centra da tu novu političku perspektivu Hrvatske predstavi javnosti i na nacionalnoj razini.

- Na tom putu nema mjesta za zarobljenike starih, jalovih i beskorisnih svađa koje HDZ ne ruše, nego ga još jačaju. A HDZ treba i pobijediti i promijeniti Hrvatsku da se njegove koruptivne politike više nikad ne vrate – zaključuje u izjavi za "Slobodnu" Puljak.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] =>

Obitelj Puljak sa svojim suradnicima očito je ocijenila da oporba – sve dok je u sjeni Milanovićevih političkih ludovanja - ne može pobijediti HDZ. Riskantnim potezom u Centru žele osigurati manevarski prostor za šire okupljanje pojedinaca i opcija s kojima će do idućih izbora pokušati izrasti u novu političku snagu

[type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Profesor i kockar [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] =>

Obitelj Puljak sa svojim suradnicima očito je ocijenila da oporba – sve dok je u sjeni Milanovićevih političkih ludovanja - ne može pobijediti HDZ. Riskantnim potezom u Centru žele osigurati manevarski prostor za šire okupljanje pojedinaca i opcija s kojima će do idućih izbora pokušati izrasti u novu političku snagu

Profesor i kockar 2 0 6038 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-27 11:23:39 [created_by] => 3170 [created_by_alias] => Marina Karlović-Sabolić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-11-29 20:18:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-11-29 20:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4192 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Obitelj Puljak sa svojim suradnicima očito je ocijenila da oporba – sve dok je u sjeni Milanovićevih političkih ludovanja - ne može pobijediti HDZ. Riskantnim potezom u Centru žele osigurati manevarski prostor za šire okupljanje pojedinaca i opcija s kojima će do idućih izbora pokušati izrasti u novu političku snagu [metadata] => robots= author= title=Puljak krenuo u pohod na Sabor: povukao je hrabar, ali riskantan potez, pljuska koju je udijelio Milanoviću prilično je odjeknula. U Centru su očito shvatili jedno... [metakey] => Ivica Puljak, zoran milanović, Oporba, stranka Centar, kampanja za izbore [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/27\/23414007.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/27\/23624834.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/27\/23624833.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/27\/18295320.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Nikola Vilic\/Cropix","Nikola Vilic\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1281","hd_23414007_1920.jpg":"1920x1080","k_23414007_1280.jpg":"1280x1280","k_23414007_1024.jpg":"1024x1024","k_23414007_640.jpg":"640x640","k_23414007_480.jpg":"480x480","k_23414007_340.jpg":"340x340","k_23414007_220.jpg":"220x220","o_23414007_1280.jpg":"1280x854","o_23414007_1024.jpg":"1024x683","o_23414007_640.jpg":"640x427","o_23414007_480.jpg":"480x320","o_23414007_340.jpg":"340x226","o_23414007_220.jpg":"220x146","h_23414007_1280.jpg":"1280x854","h_23414007_1024.jpg":"1024x683","h_23414007_640.jpg":"640x427","h_23414007_480.jpg":"480x320","h_23414007_340.jpg":"340x227","h_23414007_220.jpg":"220x147","pp_23414007_1280.jpg":"1280x1628","pp_23414007_1024.jpg":"1024x1303","pp_23414007_640.jpg":"640x814","pp_23414007_480.jpg":"480x611","pp_23414007_340.jpg":"340x432","pp_23414007_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23624834_1920.jpg":"1920x1080","k_23624834_1280.jpg":"1280x1280","k_23624834_1024.jpg":"1024x1024","k_23624834_640.jpg":"640x640","k_23624834_480.jpg":"480x480","k_23624834_340.jpg":"340x340","k_23624834_220.jpg":"220x220","o_23624834_1280.jpg":"1280x853","o_23624834_1024.jpg":"1024x682","o_23624834_640.jpg":"640x426","o_23624834_480.jpg":"480x320","o_23624834_340.jpg":"340x226","o_23624834_220.jpg":"220x146","h_23624834_1280.jpg":"1280x854","h_23624834_1024.jpg":"1024x683","h_23624834_640.jpg":"640x427","h_23624834_480.jpg":"480x320","h_23624834_340.jpg":"340x227","h_23624834_220.jpg":"220x147","pp_23624834_1280.jpg":"1280x1628","pp_23624834_1024.jpg":"1024x1303","pp_23624834_640.jpg":"640x814","pp_23624834_480.jpg":"480x611","pp_23624834_340.jpg":"340x432","pp_23624834_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23624833_1920.jpg":"1920x1080","k_23624833_1280.jpg":"1280x1280","k_23624833_1024.jpg":"1024x1024","k_23624833_640.jpg":"640x640","k_23624833_480.jpg":"480x480","k_23624833_340.jpg":"340x340","k_23624833_220.jpg":"220x220","o_23624833_1280.jpg":"1280x853","o_23624833_1024.jpg":"1024x682","o_23624833_640.jpg":"640x426","o_23624833_480.jpg":"480x320","o_23624833_340.jpg":"340x226","o_23624833_220.jpg":"220x146","h_23624833_1280.jpg":"1280x854","h_23624833_1024.jpg":"1024x683","h_23624833_640.jpg":"640x427","h_23624833_480.jpg":"480x320","h_23624833_340.jpg":"340x227","h_23624833_220.jpg":"220x147","pp_23624833_1280.jpg":"1280x1628","pp_23624833_1024.jpg":"1024x1303","pp_23624833_640.jpg":"640x814","pp_23624833_480.jpg":"480x611","pp_23624833_340.jpg":"340x432","pp_23624833_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_18295320_1920.jpg":"1920x1080","k_18295320_1280.jpg":"1280x1280","k_18295320_1024.jpg":"1024x1024","k_18295320_640.jpg":"640x640","k_18295320_480.jpg":"480x480","k_18295320_340.jpg":"340x340","k_18295320_220.jpg":"220x220","o_18295320_1280.jpg":"1280x852","o_18295320_1024.jpg":"1024x682","o_18295320_640.jpg":"640x426","o_18295320_480.jpg":"480x319","o_18295320_340.jpg":"340x226","o_18295320_220.jpg":"220x146","h_18295320_1280.jpg":"1280x854","h_18295320_1024.jpg":"1024x683","h_18295320_640.jpg":"640x427","h_18295320_480.jpg":"480x320","h_18295320_340.jpg":"340x227","h_18295320_220.jpg":"220x147","pp_18295320_1280.jpg":"1280x1628","pp_18295320_1024.jpg":"1024x1303","pp_18295320_640.jpg":"640x814","pp_18295320_480.jpg":"480x611","pp_18295320_340.jpg":"340x432","pp_18295320_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15616548 Threads: 4 Questions: 3219157159 Slow queries: 7273181 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236332891 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/puljak-krenuo-u-pohod-na-sabor-povukao-je-hrabar-ali-riskantan-potez-pljuska-koju-je-udijelio-milanovicu-prilicno-je-odjeknula-u-centru-su-ocito-shvatili-jedno-1244810 [printLink] => /vijesti/hrvatska/puljak-krenuo-u-pohod-na-sabor-povukao-je-hrabar-ali-riskantan-potez-pljuska-koju-je-udijelio-milanovicu-prilicno-je-odjeknula-u-centru-su-ocito-shvatili-jedno-1244810?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 394476 [name] => Ivica Puljak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-puljak [link] => /tag/ivica-puljak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 524521 [name] => Zoran Milanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zoran-milanovic [link] => /tag/zoran-milanovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 429669 [name] => oporba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => oporba [link] => /tag/oporba ) [3] => stdClass Object ( [id] => 623173 [name] => stranka Centar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-16 15:47:01 [main_article_id] => 0 [alias] => stranka-centar [link] => /tag/stranka-centar ) [4] => stdClass Object ( [id] => 698628 [name] => kampanja za izbore [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-29 21:18:46 [main_article_id] => 0 [alias] => kampanja-za-izbore [link] => /tag/kampanja-za-izbore ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] =>

Obitelj Puljak sa svojim suradnicima očito je ocijenila da oporba – sve dok je u sjeni Milanovićevih političkih ludovanja - ne može pobijediti HDZ. Riskantnim potezom u Centru žele osigurati manevarski prostor za šire okupljanje pojedinaca i opcija s kojima će do idućih izbora pokušati izrasti u novu političku snagu

[type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Profesor i kockar [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Puljak krenuo u pohod na Sabor: povukao je hrabar, ali riskantan potez, pljuska koju je udijelio Milanoviću prilično je odjeknula. U Centru su očito shvatili jedno... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3170 [name] => Marina Karlović Sabolić [username] => marina-karlovi-saboli [email] => marina-karlovi-saboli@sd.hr [password] => $2y$10$/yW1ghKW8p/CxFePEm3RuuJx.U2oTzL5U.R2x5YB3uJJwKdgE17z2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marina-karlovic-sabolic-3170 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1688 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9d410b70aa75edca8f6274c100d2a23c?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/27/23414007.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/27/23414007.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/27/23624834.jpg [title] => Nikola Vilic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/27/23624833.jpg [title] => Nikola Vilic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/27/18295320.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Centar Ivice Puljka prva je oporbena stranka koja je Zoranu Milanoviću jasno, glasno i nedvosmisleno rekla “ne”.

Obuka šačice ukrajinskih pirotehničara i pripadnika saniteta u Hrvatskoj očito je bila kap koja je prelila čašu. I dok se ostatak oporbe trudi da ne naljuti predsjednika Republike u njegovom gotovo pa proputinovskom odbijanju da – iz dišpeta HDZ-ovu premijeru Andreju Plenkoviću - dozvoli dolazak pripadnika ukrajinske vojske, splitski gradonačelnik odlučio je distancirati se od zagrljaja Milanovićeva šinjela.

Javnosti jasno reći da je predsjednikova politika štetna, štoviše staviti je u isti ravan s onom Plenkovićevom. I udariti temelje novoj strategiji Centra s kojom će ta stranka, po svemu sudeći, izići na iduće parlamentarne izbore.

- Hrvatska se hitno treba emancipirati i distancirati od politike Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. U svakom njihovu dosadašnjem sukobu gubitnik je bila Hrvatska, njezino dostojanstvo i međunarodni ugled.

Samo dva neozbiljna, neodgovorna i domoljubno ili patriotski neosjetljiva politička tvrdoglavca nisu u stanju sjesti za stol i argumentirano razgovarati o ovako delikatnoj temi i donijeti zajednički sukreirane odluke, kako to nalaže Ustav. Ne izlažući Hrvatsku nepotrebnim blamažama pred europskom i međunarodnom javnošću – poručuje Centar u priopćenju.

Prema njihovim riječima, Plenković i Milanović “u vlastite tvrdoglave sukobe žele uvlačiti sve druge političke opcije kao svoje političke ovisnike pa tako i sada žele da se preko saborskog prebrojavanja razvrstaju dva tabora njihovih pijunčića”. Ne da bi se odlučivalo o pomoći Ukrajini, nego kako bi se u Saboru prebrojali “poklonici veličine ega Plenkovića i Milanovića”.

---

image
Nikola Vilic/Cropix
---

Taoci vladajuće stranke

To da Puljak ne štedi Plenkovića znalo se već ranije. Pobjednik splitskih izbora odavno je lansirao parolu “ili Hrvatska ili HDZ”, jasno dajući do znanja da Hrvatska ne smije biti talac stranke koja je pravomoćno osuđena za korupciju. No tako jasna i oštra osuda Milanovićevih poteza od strane jedne oporbene stranke potpuna je novost na domaćoj političkoj sceni.

- Ili Zoran Milanović ili ozbiljna oporba HDZ-u. Dokle god je oporba zarobljena u to da je Zoran Milanović zapravo čelnik oporbe, od oporbe HDZ-u neće biti ništa. Takva oporba je talac neuračunljive politike koja je u stanju sukobe s HDZ-om i Andrejom Plenkovićem s jedne strane miriti suglasnošću s politikama Viktora Orbana i Milorada Dodika s druge strane.

U takvim se društvima stranka Centar ne vidi - poručuju rezolutno Ivica Puljak, Dalija Orešković i Marijana Puljak.

Pljuska koju su udijelili aktualnom predsjedniku prilično je zvučna. Za njih, Milanović je svoju šansu da bude čuvar i jamac ustavnih vrijednosti “trošio na svakom koraku kao da je predsjednički mandat dobio na lutriji”, između ostalog i u Klub Dragana Kovačevića. Svojim ponašanjem priznaje da je “svoju tvrdoglavost spreman podići do razine svoje nebitnosti.” Te, zajedno s Plenkovićem, Hrvatsku smješta na - Orbanov šal.

---

image
Nikola Vilic/Cropix
---

- Čovjek se bahato može ismijavati Hrvatskom koja je preživjela pokušaje aneksije svojih teritorija krvavim ratom u devedesetima i Ukrajinom koja svoje komadanje doživljava danas. Ne znati reagirati na jedan podmukli šal koji je sve samo ne šala prava je slika zaštite dostojanstva Hrvatske s jedne strane, i empatije prema žrtvi Ukrajini s druge strane.

Zato naša stranka u igrokazima prebrojavanja veličine ega Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića neće sudjelovati ni toliko da sudjeluje u ikakvim raspravicama i lažnim glasanjima u Hrvatskom saboru. Jer će, ma kako ono završilo, gubitnik u tom glasanju biti Hrvatska – zaključuju u Centru.

Ovakvo pozicioniranje Centra godinu i pol dana prije parlamentarnih izbora prilično je hrabar, ali i riskantan potez. No Puljak je i do sada pokazivao da od rizika ne bježi.

Riskirao i profitirao

On je jedini hrvatski gradonačelnik koji je godinu dana nakon izbora podnio ostavku i izišao na nove izbore. Rizik mu se tada isplatio, jer je na tim izborima maksimalizirao svoj rezultat i osvojio stabilnu vlast da mirno može upravljati Splitom iduće dvije i pol godine.

Ovoga puta on i njegovi suradnici očito su ocijenili da oporba – sve dok je u sjeni Milanovićevih političkih ludovanja - ne može pobijediti HDZ. I zato se žele na vrijeme distancirati od takve politike. Te Centru osigurati manevarski prostor za šire okupljanje pojedinaca i političkih opcija s kojima će do idućih parlamentarnih izbora pokušati izrasti u novu političku snagu.

U vrijeme kada su hrvatskom politikom dominirale dvije političke opcije, pa je HDZ imao 30, a SDP 25 posto podrške među biračima, odnosi su se slagali sami po sebi. HDZ je pod svojim kišobranom okupljao desne, a SDP lijeve stranke. Formirale su se svjetonazorski podijeljene koalicije koje su, u odnosu na to koliko su zastupnika dobili na izborima, formirale desnu ili lijevu vladu.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Propašću SDP-a, koji više nije ni najjača oporbena stranka u Saboru, situacija se stubokom promijenila. Sada ta dva politička pola nisu ni približno jednaka i nitko više ne trči u SDP-ov zagrljaj niti olako prihvaća da mu s Iblerova trga pišu i definiraju politike. Nema nikakve dvojbe da se kave među oporbenim čelnicima posljednjih mjeseci intenzivno piju, ali da svi važu hoće li ulaskom u neki zajednički antihadezeovski pakt više dobiti ili izgubiti.

U takvim je okolnostima Centar procijenio da onaj tko prvi iziđe s vlastitom platformom prema van – pogotovo ako je riječ o novomu na političkoj sceni - ima šanse profitirati. Pritom su crveni karton dali Milanoviću i Plenkoviću. Ali za sada ne i suradnji s SDP-om.

No jasno je i u taj savez – za koji lider SDP-a Peđa Grbin zdušno navija, računajući da bi zajednički nastup na izborima SDP-a, platforme Možemo i Centra prikrio slabosti njegove stranke – ne želi ući kao junior partner. Prije nego što pokuša i sam među biračima ojačati svoju poziciju.

---

Ljubav je cvjetala od Knina do Zadra

Ivica Puljak i Zoran Milanović nisu do sada izmjenjivali teške riječi. Pantovčak je pozdravio njegov reizbor za splitskoga gradonačelnika. Na ovogodišnju obljetnicu obilježavanja "Oluje" u Kninu predsjednik je došao u pratnji Puljka i zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Srdačno su se pozdravili i tijekom nedavnog Milanovićeva posjeta splitskom Ekonomskom fakultetu, a zajedno su bili i ovih dana na svečanom obilježavanju Dana grada Zadra. Inače, upravo Puljkov odlazak u Zadar dio analitičara smatra neformalnim početkom njegove kampanje za parlamentarne izbore.

---

---

Puljak: Na našem putu nema mjesta starim svađalicama

Gradonačelnik Ivica Puljak za "Slobodnu Dalmaciju" dodatno je pojasnio zašto su se u Centru odlučili distancirati od Milanovića i njegovih poteza.

- Hrvatskoj su potrebne ozbiljne političke promjene da bi se izvukla iz teškog stanja u koje ju je doveo korumpirani HDZ. A do toga je moguće doći samo novim političkim sadržajima, novim pogledom, pa i novim porukama. Zoran Milanović je, nažalost, nositelj starog jalovog prepucavanja s Andrejom Plenkovićem koje HDZ ne ruši, nego ga još hrani – ističe Puljak.

Oporba je, prema njegovim riječima, "zarobljenik Zorana Milanovića kao lidera limitiranog na to da uvijek bude slabija druga strana medalje na kojoj je prva i jača strana HDZ".

- Naš projekt stranke Centar od početka se razvija bez računanja na tu zamku stare klackalice u kojoj HDZ uvijek pobjeđuje. Pa čak i kad privremeno izgubi, njegove politike ostaju trajati dok opet ne pobijedi. Stranka Centar ni u Splitu nije računala na stare zadane političke odnose, nego je donijela nove. Zato ne samo da je HDZ poražen, nego se iskorjenjuju njegove koruptivne politike iz grada da se više nikad ne vrati na vlast – upozorava Puljak.

Deklarira spremnost Centra da tu novu političku perspektivu Hrvatske predstavi javnosti i na nacionalnoj razini.

- Na tom putu nema mjesta za zarobljenike starih, jalovih i beskorisnih svađa koje HDZ ne ruše, nego ga još jačaju. A HDZ treba i pobijediti i promijeniti Hrvatsku da se njegove koruptivne politike više nikad ne vrate – zaključuje u izjavi za "Slobodnu" Puljak.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Nikola Vilic/Cropix Nikola Vilic/Cropix Tom Dubravec/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/puljak-krenuo-u-pohod-na-sabor-povukao-je-hrabar-ali-riskantan-potez-pljuska-koju-je-udijelio-milanovicu-prilicno-je-odjeknula-u-centru-su-ocito-shvatili-jedno-1244810 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9677446e7314ed857d586e54d16ce6a145f355e3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Puljak+krenuo+u+pohod+na+Sabor%3A+povukao+je+hrabar%2C+ali+riskantan+potez%2C+pljuska+koju+je+udijelio+Milanovi%C4%87u+prili%C4%8Dno+je+odjeknula.+U+Centru+su+o%C4%8Dito+shvatili+jedno...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpuljak-krenuo-u-pohod-na-sabor-povukao-je-hrabar-ali-riskantan-potez-pljuska-koju-je-udijelio-milanovicu-prilicno-je-odjeknula-u-centru-su-ocito-shvatili-jedno-1244810 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpuljak-krenuo-u-pohod-na-sabor-povukao-je-hrabar-ali-riskantan-potez-pljuska-koju-je-udijelio-milanovicu-prilicno-je-odjeknula-u-centru-su-ocito-shvatili-jedno-1244810 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] =>

Obitelj Puljak sa svojim suradnicima očito je ocijenila da oporba – sve dok je u sjeni Milanovićevih političkih ludovanja - ne može pobijediti HDZ. Riskantnim potezom u Centru žele osigurati manevarski prostor za šire okupljanje pojedinaca i opcija s kojima će do idućih izbora pokušati izrasti u novu političku snagu

[type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Profesor i kockar [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaProfesor i kockar

Puljak krenuo u pohod na Sabor: povukao je hrabar, ali riskantan potez, pljuska koju je udijelio Milanoviću prilično je odjeknula. U Centru su očito shvatili jedno...

Piše Marina Karlović-Sabolić
29. studenog 2022. - 21:18

Centar Ivice Puljka prva je oporbena stranka koja je Zoranu Milanoviću jasno, glasno i nedvosmisleno rekla “ne”.

Obuka šačice ukrajinskih pirotehničara i pripadnika saniteta u Hrvatskoj očito je bila kap koja je prelila čašu. I dok se ostatak oporbe trudi da ne naljuti predsjednika Republike u njegovom gotovo pa proputinovskom odbijanju da – iz dišpeta HDZ-ovu premijeru Andreju Plenkoviću - dozvoli dolazak pripadnika ukrajinske vojske, splitski gradonačelnik odlučio je distancirati se od zagrljaja Milanovićeva šinjela.

Javnosti jasno reći da je predsjednikova politika štetna, štoviše staviti je u isti ravan s onom Plenkovićevom. I udariti temelje novoj strategiji Centra s kojom će ta stranka, po svemu sudeći, izići na iduće parlamentarne izbore.

- Hrvatska se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 05:06