StoryEditorOCM
HrvatskaANALITIČAR

Puhovski: Milanović se bahati korištenjem helikoptera, a zaštitare šalje da idu automobilima do Splita i onda na trajekt

Piše VIJESTI SD
5. rujna 2024. - 15:11

Analitičar Žarko Puhovski osvrnuo se u razgovoru za N1 na Milanovićevo diskutabilno korištenje državnog helikoptera.

"Po našem Ustavu nema nikakvog razloga zašto bi predsjednik države morao nekamo žuriti. On nema nikakve izvršne funkcije", kaže Puhovski i dodaje da bi premijer eventualno par puta godišnje mogao imati razlog da koristi helikopter u nekim izvanrednim situacijama.

Milanović nekad do Hvara ide helikopterom, a njegova pratnja autima do Splita pa na trajekt, ističe Puhovski. "On ima pravo na to, ali ja mislim da je to bahaćenje."

S druge strane, kaže Puhovski, postoje situacije da se državni avioni koriste za obiteljske prijevoze. "Što je opet sumnjivo. Ako se ide na utakmicu, ne vidim zašto se ne može ići prvim razredom redovne linije."

HDZ želi starog Milanovića

"Milanović je doista dobio po prstima nakon izlijetanja u izborni proces za sabor. Općenito od onda malo se primirio. Odabrao je s Primorcem igrati na finoću. On ima osjećaj sigurnosti sada. Ako se to poremeti, vidjet ćemo starog Milanovića. I to je ono što HDZ čeka, ali ne može postići."

Puhovski tvrdi da se Primorac ponaša plašljivo. "Pogotovo HDZ-ov kandidat jer HDZ ima tu patrijarhalnu strukturu junaka koji se pobiju i potuku ako treba, a to Primorac za sada ne pokazuje – to je njihov problem."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 03:42