StoryEditorOCM
Hrvatskareakcije

Pučka pravobraniteljica: Treba brzo i temeljito ispitati postupanje svih zdravstvenih djelatnika uključenih u slučaj smrti Vladimira Matijanića

Piše hina
8. kolovoza 2022. - 19:25
Zagreb, 151121. Nacionalna sveucilisna knjiznica. Rasprava o reformi socijalne skrbi pod nazivom Zakon o socijalnoj skrbi korak naprijed ili nazad za najranjivije. Na fotografiji: Tena Simonovic Einwalter.Damir Krajac/Cropix

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter upozorila je u ponedjeljak, u povodu smrti novinara Vladimira Matijanića da se Hrvatska snažno obvezala svakom jamčiti pravo na zdravstvenu zaštitu u skladu sa zakonom, Ustavom i međunarodnim dokumentima. 

Šimonović Einwalter je, naglasivši da zdravstvena zaštita treba biti jednako i pravovremeno dostupna, istaknula kako ''ničiji život ili zdravlje ne smije ovisiti o tome koliko je uporan, snalažljiv, koje je političke orijentacije i je li utjecajan''.

''To znači i da u središtu postupanja svih djelatnika u zdravstvu trebaju biti osobe koje im se obraćaju, i koje s pravom očekuju da će oni poduzeti sve kako bi očuvali njihovo zdravlje i život.

Konačno, sva nadležna tijela trebaju osigurati da zajamčena prava i u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:31