StoryEditorOCM
Hrvatskaima povjerenja

Prodavačica jagoda ostavila štand i snažnu poruku: ‘Ovo vraća vjeru u ljude!‘

Piše Vijesti SD
23. svibnja 2023. - 17:34

Na štandu s jagodama uz cestu u mjestašcu Graberje pored Ivanić Grada kupce je prije nekoliko dana dočekala neuobičajena cedulja.

Na poruci koju je ostavila prodavčica pisalo je kako moli kupce da se posluže sami.

- Morala sam otići nešto obaviti. Novce molim ostavite u kutiji - napisala je uz napomenu da se vraća uskoro te istaknula cijenu od 2,50 eura.

image
Lifebuzz

Priču je prenio portal lifebuzz.hr koji se dao u potragu za prodavačicom jagoda koja, kako ističu, očito ima jaku vjeru u ljude.

Pronašli su gospođu koja ih je zamolila za anonimnost, ali i objasnila zašto se odlučila na ovakav vid trgovine.

- Morala sam otići kod stomatologa, a nisam htjela zatvoriti štand. Porukom na papiru sam obavijestila ljude da slobodno uzmu onoliko jagoda koliko im treba, a u posudu sam stavila 15 eura da si mogu razmijeniti veće novčanice. Kada sam se nakon dva sata vratila, sve je savršeno odgovaralo u cent, a prodale su se sve jagode! Pravo da vam kažem, nisam ni sumnjala. Baš sam vjerovala da će tako i biti – kazala je prodavačica za lifebuzz.hr pa dodala:

– Zahvaljujem ljudima koji su se sami uslužili i koristili ‘zajedničkom blagajnom‘. Također i ‘susjedama‘ s radnih mjesta u blizini koje su samoinicijativno pokazale veliku brigu zbog novca, ali i nedostatka jagoda, nakon što su se “same” rasprodale.

image
Lifebuzz
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:01