StoryEditorOCM
HrvatskaMATIJEVIĆU NA ZNANJE

Poruka Grbina pobunjenim SDP-ovcima koji zbog koalicije s Puljkom najavljuju referendum: ‘Većina je na mojoj strani‘

Piše HINA
7. ožujka 2024. - 14:57

Nezadovoljstva nekih lokalnih organizacija SDP-a, poput splitske i varaždinske, nacionalnom koalicijom deset lijevo-liberalnih stranaka predsjednik SDP-a Peđa Grbin prokomentirao je danas riječima da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali odluke donose tijela stranke.

U SDP-u su se pojavili otpori u nekim lokalnim organizacijama zbog sklapanja lijevo-liberalne koalicije deset stranaka pa su tako u Splitu nezadovoljni zbog lokalnih animoziteta prema Centru do te mjere da najavljuju referendum o tome i izlaske iz stranke, a varaždinskim SDP-ovcima sporno je što su u istom savezom s Reformistima.

Šef spliskog SDP-a: ‘Ujedinjenje ljevice je potrebno, ali ne s Puljkom. Ne treba nam kukavičje jaje, upoznali smo ga...‘

Matijević (SDP) ide dalje: ‘Puljak uhljebljuje ljude iz OTP banke u kojoj je radila Marijana, ali i HDZ-ovce‘; Evo imena

image

Peđa Grbin, Ivica Puljak, Davor Matijević

Slobodna Dalmacija

‘Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali...‘

Grbin ne spori da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali poziva na poštivanje procedure i poručuje da je glavni cilj smijeniti HDZ s vlasti.

“Odluku donose tijela stranke. Za lokalne izbore to su gradska tijela, za nacionalne to su Predsjedništvo i Glavni odbor. Svaki član stranke ima priliku i mogućnost izraziti svoje mišljenje do trenutka dok se odluka donese, naravno, slobodna smo zemlja i može se govoriti i nakon toga. No ako govorimo o procedurama, u ozbiljnoj stranci, kada središnja tijela donesu odluku, na svim je članovima da je provode”, istaknuo je.

Šef splitskog SDP-a o ostavci Puljkove vijećnice: ‘Tako svi završe kad Velikom vođi kažeš ne! Trebali su se zvati Borg‘

Upitan ne boji li se izlazaka iz stranke zbog nezadovoljstava, odgovorio je kako je "važna Hrvatska i da svatko u ovom trenutku razumije da nije bitan Peđa ili bilo tko drugi u SDP-u nego je bitno osigurati da Hrvatska prodiše".

image

Marijana i Ivica Puljak

Ante Čizmić/Cropix

‘Ovo je ono za čim se vodim...‘

"Svaki dan proveden pod HDZ-ovom vlašću izgubljen je dan za Hrvatsku, svaki dan odgađanja je dan više da Turudić i slični mogu skrivati krađu i omogućuje da razne Obuljen, Žalac, Tolušić ili Kuščevići pune svoje džepove, a prazne džepove građana ove zemlje. To je ono čime se vodim, kao i velika većina SDP-ovki i SDP-ovaca”, kazao je Grbin.

Ne želim izgubiti nijednog člana ili članicu, ali odluku o učlanjivanju ili izlasku iz stranke svatko donosi za sebe i svatko odlučuje koji su mu prioriteti, poručio je Grbin.

image

Peđa Grbin namjerava zadržati Puljkove kao partnere

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:51