StoryEditorOCM
Hrvatskanakon izjave

Plenković uzvratio Milanoviću: Neka moralizatori kažu što misle, Habijan nije problem

Piše Vijesti SD
12. siječnja 2024. - 14:17

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije u Đakovu nakon sjednice Vladina savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, piše Večernji list. 

- Vi koji živite u Slavoniji sjećate se vremena prije 2017. i onoga što je napravljeno u posljednje vrijeme. Slavonija izgleda znatno drugačije - rekao je premijer Plenković odgovarajući na pitanje novinara te je ponovio da se u Osječko-baranjskoj županiji izgradio koridor Vc kao autocesta, otvoren je regionalni distribucijski centar voća i povrća, napravljen je projekt za novi KBC Osijek... 

- Da smo napravili ogroman napor koji je vidljiv, opipljiv, napravili smo puno više nego što se prije učinilo, a možda čak i više nego što se očekivalo - rekao je premijer. 

Upitan je i o izjavi predsjednika Zorana Milanovića da je ministar Damir Habijan gej. 

- Mi smo imali dva-tri dana orkestriranog zgražavanja i patničkog napada nekih medija, niza lijevih političkih stranaka zbog jednog mog usputnog komentara zbog jedne medijske kuće... Sad zamislite da ja sad recimo krenem ovako govoriti tko je od političara ili novinara kakve seksualne orijentacije. Vjerojatno bi ovi isti, mene ponovno proglašavali Staljinom, diktatorom, faraonom, bezobraznikom, kako se usuđuje i kako može. Što će se sad dogoditi? Sad će ponovno šutjeti. Kao što su šutjeli kad je taj isti Milanović vrijeđao novinara N1 televizije. Mora svatko normalan vidjeti te dvije Hrvatske. Da je obrnuto, svi portali bi već prštali od osuda. Lako je za moj stav, Milanović je problem, nije Habijan. Neka moralizatori kažu što misle - rekao je premijer Plenković. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 05:43