StoryEditorOCM
Hrvatskanulta tolerancija

Penava: Napadači na maloljetnike su pripadnici BBB-a, nedopustivo je da Vukovarci osjećaju strah kada izlaze na ulicu

Piše Hina
8. siječnja 2024. - 13:21

 Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osudio je u ponedjeljak incident u kojem je u subotu u Vukovaru skupina mladića napala i ozlijedila skupinu maloljetnika, te izjavio da su napadači pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysa i pozvao nadležne da promptno kazne odgovorne.

"‘Odakle ste i za koga navijate‘, bilo je pitanje koje je postavljeno ovim dečkima, imamo informaciju da su napadači pripadnici navijačke skupine BBB-a. Izražavam žaljenje što je do tučnjave uopće došlo i dajem punu potporu organima reda i pravosuđu da sukladno ovlastima promptno postupe i kazne odgovorne jer ovakve nam situacije u Vukovaru ni drugdje u Hrvatske ne trebaju", rekao je Penava novinarima.

Poručio je kako je nedopustivo da građani Vukovara osjećaju tjeskobu i strah kada trebaju izaći na ulicu i ustvrdio kako je za nultu toleranciju na bilo kakvo nasilje.

"Svjestan sam da su ti incidenti postojali i prije i da će postojati u budućnosti, ali je bitno kako se spram njih odnosimo. Stoga pozivam na nestajanje takvih pojava i apeliram na sudionike i napadače da to više ne rade", kazao je.

Kada već nasilje nismo uspjeli zaustaviti kroz kućni i školski odgoj, dodaje Penava, posljednji izbor ostaju represivne mjere jer sa sigurnošću građana ne može biti kompromisa.

Skupina mladića napala je u subotu navečer u središtu Vukovara skupinu maloljetnika i neke od njih teško ozlijedila, tako da im je morala biti pružena medicinska pomoć. Nekoliko ozlijeđenih prevezeno je u KBC Osijek.

Iz PU vukovarsko-srijemske u nedjelju su izvijestili kako je uhićen jedan od napadača, 23-godišnji hrvatski državljanin, i da nastavljaju s kriminalističkom istragom.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:17