StoryEditorOCM
HrvatskaSLIKE SVE GOVORE

Ovo je devet najružnijih, a najskupljih apartmana na Jadranu: Boca za plin, drvene stolice i 290 eura

Piše Dora Koretić/Jutarnji list
18. lipnja 2023. - 17:32

Jutarnji list pretražio je kako izgledaju sobe te apartmani u ponudi i izdvojili smo nekoliko njih koji ne djeluju kao vrijednost za novac.

Cijene svega otišle su u nebo, no iznosi koje neki iznajmljivači na Jadranu traže za svoje sklepane smještaje doista su apsurdni pa nije niti čudno da dobar dio njih, barem na Bookingu, zjapi prazan u samoj špici sezone.

Poput sobe za najam u gradu Hvaru, za koju jedan iznajmljivač u periodu od 1. do 15. kolovoza traži nevjerojatnih 4508 eura odnosno čak 322 eura za noć. Doduše, trošak se dijeli na tri osobe, no tri osobe koje spavaju u istoj sobi, a koje onda još k tome za paprenu cijenu nemaju vlastitu kupaonicu, nego zajedničku.

image
Booking.com

Jutarnji list pretražio je kako izgledaju sobe te apartmani koji se ove godine nalaze u ponudi i izdvojili smo nekoliko njih koji, u najmanju ruku, barem iz fotografija, ne djeluju kao vrijednost za novac, a mnogi od njih niti po ocjenama gostiju.

Dubrovnik je i inače skup, ali jedan iznajmljivač za dvokrevetnu sobu sklepanu od bakinog namještaja traži u tom istom periodu 260 eura za noć dok nas je poprilično iznenadila smjelost vlasnika bungalova na Šolti - traži 110 eura za noć u improviziranom prostoru s kupaonicom koje djeluje kao da nije preuređivana od 80-ih godina.

image
Booking.com

Vlasnik kuće na Pašmanu namijenjene za boravak četiri osoba još je smjeliji - on u mjesecu rujnu traži 290 eura za noć za smještaj ukrašen bocom za plin, drvenim stolicama na kakvima je većina od nas sjedila u školskim klupama 80-ih godina dok je zanimljiv i jedan smještaj na Dugom otoku za četiri osobe. One će za cijenu od 200 eura za noć dobiti mogućnost jesti s plastičnog stola i iz plastičnih stolaca te se kupati u tuš kadi bez zavjese, a kamoli pregrade.

image
Booking.com
image
Booking.com
image
Booking.com

Primjera je pregršt, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li i ovi smještajevi na kraju pronaći goste, i za koju cijenu.

Hvar, kolovoz - 322 eura noć

image
Booking.com

Dubrovnik, kolovoz - 190 eura noć

image
Booking.com

N. Vinodolski, kolovoz - 110 eura noć

image
Booking.com

Opatija, kolovoz - 130 eura noć

image
Booking.com

Pašman, rujan - 290 eura noć

image
Booking.com

Dugi otok, rujan - 200 eura noć

image
Booking.com
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:09