StoryEditorOCM
Hrvatskamobilizacija

Oporba poziva na veliki prosvjed: ‘Nećemo Vučićevu Srbiju! Građani, izađite na ulice, ovo je Plenkovićev kraj!‘

Piše VIJESTI SD
8. veljače 2024. - 16:55
‘Nije nas razdijelio, nije dobio dvije Hrvatske i pokazat ćemo vam da postoji jedna Hrvatska!‘, poručuju iz oporbeDAMJAN TADIĆ/Cropix

Zastupnici osam oporbenih stranaka od centra lijevo: Socijaldmokrata, SDP-a, Možemo!, Reformista, Fokusa, Centra, Stranke s imenom i prezimenom i Radničke fronte - u četvrtak je održao zajednički sastanak. Oporba je nakon sastanka najavila prosvjed u subotu 17. veljače, piše N1.

"Hrvatska je demokratska država i nećemo dopustiti da krene putem kojim je Vučić pokrenuo Srbiju. Pozivamo građane na veliki prosvjed jer želimo reći dosta ovom vladanju kakvo je uveo Plenković", rekao je šef SDP-a Peđa Grbin.

"Građani, pozivamo vas na ulice, na trg sv. Marka, pozivamo vas da dođete tamo gdje vam je mjesto da bi zajedno rekli dosta i da idemo na izbore", rekla je Sandra Benčić. "Nije nam ukrao otpor. Nije nas razdijelio, nije dobio dvije Hrvatske i u subotu ćemo vam pokazati da postoji jedna Hrvatska."

"Ovo je njegov kraj", dodala je.

"Koalicija stranaka Fokus, IDS i Reformisti i PGS bit će suorganiziatori ovog prosvjeda", priopćeno je na prosvjedu.

Stranka Centar je također suorganizator prosvjeda, dodala je Marijana Puljak.

"Ovo je početak kraja vladavine HDZ-a jer je ljudima dosta, prevršili su svaku mjeru. Oni koji će doći na prosvjed i koji vole ovu zemlju znat će birati – ili HDZ ili Hrvatska", dodala je.

Dalija Orešković je poručila da Plenković gasi hrvatsko pravosuđe. "Obranimo Hrvatsku i stavimo zemlju na zdrave temelje", rekla je i pozvala građane na prosvjed.

Čeka li nas velika koalicija ljevice? "Tema je bio dogovor oko prosvjeda", rekao je Grbin i dodao da koalicija nije bila tema razgovora.

"Sram možem biti one koji su jučer digli ruku za Turudića!", dodao je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:09